FUTBOLUN TEK AMACI MAALESEF GOL

Aytemiz Alanyaspor ile geçtiğimiz yılın şampiyonu, bu yılın ise en büyük düşme adaylarından biri olan Başakşehir karşı karşıya geldi. Maçın ilk dakikalarından itibaren oldukça zevkli, çok durmayan ve kora kor bir mücadele izledik. Cezası nedeniyle kulübede olmayan teknik direktör Çağdaş Hoca geçtiğimiz hafta iyi verim aldığı orta sahayı bozarak, Siopis yerine Efkan'la maça başladı. Kazanan kadro bozulmaz derler ama Başakşehir karşısında Siopis gibi kesici ve savaşçı bir isme gerek olmadığını Çağdaş Hoca'da biliyordu. Çünkü Başakşehir'in atak yapacak hali bile yok. Resmen bireysel yeteneklerle gol bulurmuyuz diye oynayan, daha doğrusu oynayamayan bir takım.

Ayrıca geçen haftaki maç yazımda Juanfran'ın çok formsuz olduğunu, özellikle Mustafa Pektemek sahadayken her topun ona gelmesine rağmen orta açmayı beceremediğini yazmıştım. Çağdaş Hoca da doğal olarak bunu gördü ve maça Tayfur'la başladı. Tayfur'da mükemelle yakın bir maç çıkardı diyebilirim. Özellikle ilk yarıda Alanyaspor tüm pozisyonları sağ kanattan üretti ve hepsinde Tayfur'un parmağı vardı.

İlk yarıda güzel bir futbol oynayan temsilcimiz ikinci yarının başında, topu rakibe verdi ve biraz sağlı sollu ortalar gördü kalesinde. Bu duruma sebep yine Tayfur'un yorulması ve ileriye çok çıkmaması ile Visca'yla Guillano'nun 15 dakika falan futbolcu oldukları günleri az da olsa hatırlatmaları nedeniyle oldu. Daha sonra ekibimiz yine topu alarak maça hükmeden taraf oldu.

İyi futbol olsun da skor da gelir gol de gelir. Böyle devam edelim, emin olun doğru yol bu.