10 FUTBOLCUNUN YÜZDE 50'Sİ İÇİN 3 MİLYON EURO

Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, 10 futbolcunun bonservislerinin yüzde 50'sinin Bodrumspor'a satıldığını açıkladı. Başkan Çetin, bu transferlerin karşılığında 3 milyon Euro kara geçeceklerini ifade etti.

Dış transfer çalışmalarına devam eden Antalyaspor'da Başkan Aziz Çetin, dikkat çekecek açıklamalara imza attı. Gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen Başkan Çetin, Eski Başkan Ali Şafak Öztürk'ün hisselerinin büyük çoğunluğunu elinde bulundurduğu Bodrumspor'a 10 futbolcu gönderdiklerini açıkladı. Ali Eren İyican, Adem Metin Türk, Omar Imeri, Harun Kavaklıdere, Halil İbrahim Sevinç, Sergen Yatağan, Apti Mert Çayır, Cenk Şen, Fehmi Koç ve Bahrican Tosun'un bonservislerinin yüzde 50'sinin Bodrumspor'a satıldığını duyuran Başkan Çetin, bunun karşılığında kulübün 3 milyon Euro'luk bir kazanca sahip olacağını söyledi.

"İSTEDİĞİMİZ ZAMAN GERİ ALABİLİRİZ"

Bodrumspor ile yapılan alt yapı iş birliği kapsamında imzaların atıldığını belirten Çetin, "Bu futbolcuların yüzde 50 bonservisleri karşılığında Ali Şafak Öztürk, 1.5 milyon Euro verdi. 1.5 milyon Euro da alacaklarına karşılık mahsuplaşacağız. Kulübün 3 milyon Euro karı olacak. İstediğimiz zaman da bu futbolcuları geri alabileceğiz. Cenk Şen'in oynama şansı az olduğu için O'nu da kiralık olarak Serik Belediyespor'a göndereceğiz. Ayrıca Sedat Karabük, iki takımın da alt yapı sorumlusu olacak. Sedat Karabük'ü Bodrum'a istediler, 'Alt yapı kuruldu, şimdi riske girmeyelim, Sedat Hoca kalsın' dedim. Maaşını Bodrumspor'dan alacak, biz sadece prim ödeyeceğiz" dedi. Başkan Çetin, Bodrumspor'dan genç kaleci Melih Enes Uygun'u da Teknik Direktör Ersun Yanal'ın talebi karşılığında renklerine bağladıklarının altını çizdi.

2 TRANSFER DAHA

Başkan Aziz Çetin forvet transferi için çalışmaların sürdüğünü ve onun haricinde bir ismin daha takıma katılabileceğini belirtirken, "Forvet transferini de 1 haftaya bitirebiliriz. Thiam ile birlikte 4-5 tane alternatif isimler var. Cezayir'den Ahmed Kendouci'yi de getirebiliriz" sözlerine yer verdi.

FREDY'YE ARABİSTAN'DAN TEKLİF

Kırmızı-Beyazlıların Angolalı futbolcusu Fredy Ribeiro için Suudi Arabistan'dan çok ciddi bir teklifin geldiğini belirten Çetin, "Kendisine 1.2 milyon Euro teklif ettiler, biz bonservis bedeli olarak 3 milyon Euro belirledik. Sonra sözleşmesini uzattık ve göndermedik. Geçen sene en iyi oyuncularımızdan biriyidi, 'göndersek yerini nasıl doldururuz?' diye düşündük ve sözleşmesini uzattık" dedi.

"TRANSFER YASAĞI BİLEREK KALDIRILMADI"

Geçen sezonun devre arasında yaşanan transfer yasağıyla ilgili olarak konuşan Aziz Çetin, "Antalyaspor, isteseydi devre arasında transfer yapabilirdi. Bilerek transfer tahtası açılmadı. Transfere gerek duyulmadı" sözlerine yer verdi.

HESAPÇIOĞLU VE YILMAZ KARAR VERDİ

Antalyaspor Kulübü'nün sabit gelir kaynağı olan benzin istasyonunun ipotek gösterilmesi konusuna da değinen Çetin, "Bizim kredi limitimiz yok. İstanbul takımları ve Trabzonspor'un limiti var ama bizim yok. Biz kulübü iyi yönetsek bile her yıl eksi 20 milyon TL yazıyor. Bunu sıfırlarsak çok başarılıyız. Oyuncu satarsak işler değişir. 34 milyon TL kredi çekme limitimiz var. Biz bu limiti 100 milyon TL'ye çıkarmak istiyoruz. Ben başkan olmadan önce Emin Hesapçıoğlu ve Mustafa Yılmaz, benzin istasyonunun ipotek verileceğini konuşup protokol yapmışlar. Bütün kulüpler ipotek veriyor. Keşke daha fazla malımız olsa da daha çok kullansak. Çektiğimiz krediyi ödeyip, benzin istasyonunun ipoteğini de kaldıracağız" sözlerine yer verdi.