FREDY ÖYLE İSTEDİ

Son 6 haftada sadece 2 puan alarak ligin dibindeki Ümraniyespor karşısına çıkan Antalyaspor için bu maç, hiçbir şeyin sonu değildi. Ancak tam bir dönüm noktasıydı. Haftalardır alınamayan galibiyet ve bunun üzerine ‘küme düşer’ denilen Ümraniyespor karşısında hem de kendi sahanda galip gelememek, psikolojik olarak bir çöküş olarak nitelendirilebilirdi.

Böylesine kritik bir maçta Nuri Şahin’in ‘forvet’ oyuncusu olmadan kadro hazırlamasından dolayı geçen hafta kırmızı kart gören Luiz Adriano’yu mu, yoksa bugünleri düşünmeden alternatif oyuncuyu hazır etmeyen yönetimi mi eleştirelim inanın emin olamıyorum, ancak herkesin kendisine pay çıkarması gerektiğinden şüphem yok.

Bu yana kadronun yetersiz olduğunu sezon başından bu yana herhalde Kırmızı-Beyazlı yönetim dışında herkes söyledi. Kamuya açık şekilde söylemeyenlerden birisi de Nuri Şahin’di. O da memnun değilmiş ki kadroya katılan 3 yeni transfer, direkt kendisine yer bulmaya başladı.

Bu maçın birçok şeyin başlangıcı olabileceği bilincinde sahaya çıkan 11 Akrep, gerçek bir santraforunun olmamasının sıkıntısını henüz 50’nci saniyede yaşadı. Erdal Rakip’in pasında bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Sinan Gümüş, topu kaleciye nişanlamasaydı çok farklı bir senaryo görebilirdik.

İlk 10 dakika içerisinde müthiş bir baskı kuran Antalyaspor, sonrasında ise hakimiyeti rakibe devretti. Net pozisyon vermese de saha içerisinde öz güvenli ve ne yaptığını bilen tek takım Ümraniyespor görüntüsündeydi. Buna rağmen 25’te önce Doğukan, sonrasında ise Sinan’ın vuruşlarını harika çıkaran Orkun, takımı adına belki de kırılma anını yaşattı.

33’te gelen Umut Nayir golü, tam bir Antalyaspor klasiğiydi. Kornerden gelen topta yapılan bireysel hatalarla bomboş kalan Umut, kafa vuruşuyla Antalyaspor’a darbeyi indirdi.

Neyse ki geldiği günden bu yana Antalyaspor’a çehre değiştirten Doğukan Sinik, Sam Larsson’a öyle bir asist yaptı ki adeta golün yarısına imzasını attı.

İkinci yarıya Sinan Gümüş – Ufuk Akyol değişikliğiyle sürpriz yapan Nuri Şahin, meyvesini de kısa süre içerisinde aldı. İlk devrede olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başlayan Akrep, 48’de Güray Vural’ın serbest vuruşuyla öne geçtiğinde tribünlerde tam bir bayram havası başladı.

Ta ki 56’ya kadar…

Galatasaray maçında yere göğe sığdırılamayan Helton Leite öyle bir gol yedi ki Alperen Uysal’ın kulakları çınladı.

Ancak Antalyaspor’a hayat veren isim de son zamanlarda unutulan Fredy Ribeiro oldu. 87’de giren Angolalı, 90+’da öyle bir gol attı ki bunca zaman geri planda kalmasına adeta bir yanıt niteliğindeydi.

Bu maç hiçbir şeyin sonu değildi, ancak bir şeylerin başlangıcı olabilir. İstanbulspor maçında olduğu gibi duraklamada gelen galibiyet aynı şeylerin startı olsun.