FRAGMAN YAYINDA ASIL FİLM YAKINDA

Genç futbolcularıyla son döneme damga vuran Antalyaspor'da Futbol Direktörü Sedat Karabük gelecek adına iddialı konuştu. Kırmızı-Beyazlıların yakın döneme damgasını vuracağını ifade etti.

Genç futbolcularının gösterdiği performansla beğeni toplayan Antalyaspor'da Futbol Direktörü Sedat Karabük, yakın döneme damga vuracaklarını söyledi. Lider TV'nin konuğu olan deneyimli futbol adamı, 2 sene önce Ali Şafak Öztürk ile çıkılan yolda Antalyaspor'un Ajax gibi işlemesini hayal ettiklerini ve bunun için önemli adımların atıldığını söyledi. Öztürk'ün ardından göreve gelen Mustafa Yılmaz'ın da sistemin devam etmesi yönünde çalışmalar yaptığını ifade eden Karabük, "Bu şekilde devam edersekAntalyaspor'un önü açık. Şu an alt yapımızda 227 oyuncumuz var. 56'ya yakın futbolcumuzun Süper Lig potansiyeli var. Bunlardan bazıları elenebilir, ancak 15, 16 ve 17 yaş grubunda Süper Lig'de oynayabilecek 6'şar futbolcu çıkacak. Bu konuda iddialıyım" dedi.

"GÖKDENİZ A MİLLİ TAKIM İÇİN DÜŞÜNÜLDÜ"

Antalyaspor'un genç yıldızı Gökdeniz Bayrakdar'ın A Milli Takım'da yaşanan koronavirüs vakalarının ardından kadroya dahil edilmesinin düşünüldüğünü söyleyen Karabük, "Kadroya dahil edileceğini duymuştuk ama teknik heyet tercihini Enis Destan'dan yana kullandı. Ümit Milli Takım önemli iki hazırlık maçı yaptı, belki o yüzden Gökdeniz alınmak istenmemiştir" diye belirtti.

 "BÜNYAMİN HAK ETTİ"

A Milli Takım kadrosuna dahil edilen Bünyamin Balcı'nın başarısıyla bunu hak ettiğini belirten Karabük, "Geçen sezon ile bu sezon arasında çok büyük farklılık var. 2000'li olmasına karşın çok rahat oynuyor. Gol de atıyor. Bünyamin'in çıkışı sürpriz değil. Küçüklüğünden beri buralara geleceğini kesin ve net olarak biliyordum" sözlerini kullandı. Önemli bir sakatlık geçirdikten sonra sağlığına kavuşan Fehmi Koç ile ilgili de konuşan Karabük, "Sakatlığında herhangi bir şey kalmadı. 90 dakikayı götürebilecek bir durumda değil. Ancak çok beğeniyorum kendisini. Yolu çok açık, iyi yerlere gidebilecek potansiyelde bir futbolcu" dedi.

MUKAIRU SÖZLERİ

Antalyaspor'un son dönemlerde keşfettiği en önemli futbolcular arasında yer alan Paul Mukairu hakkında da konuşan Karabük, "Artık Antalyaspor'a döneceğini sanmıyorum. Anderlecht satın alma opsiyonundaki parayı yatırır, ikinci satışından da pay gelecek. Afrika'dan Musah Mohammed'i de getirdik. Sonra Ankaraspor'a gönderdik. Hiç bonservis ödemeden transfer ettik. O'ndan da ciddi gelirler elde edebiliriz. Fikret Öztürk ve Ali Şafak Öztürk'e teşekkür ederim. Bana bu kadar hareket alanı vermeseler bunları yapamazdık" diye konuştu.

"İLK 4'TE OLURDUK"

Ersun Yanal'ın göreve gelmesiyle birlikte olumlu olarak pek çok şeyin değiştiğini ifade eden Sedat Karabük, "Jahovic, 1 devrede 1 gol attı. Jahovic, iyi dönemindeki 7 ila 10 gol atabilseydi bizim yerimiz belki ilk 4'te olabilirdi. Golcüler bazen bunu yaşıyor. Tutukluk olabiliyor. Jahovic, bu ligde 20 atmış bir futbolcuydu. Sezon başında tercih olarak yanlış değildi ama bazen olmuyor. Atamadı ve bizi kötü etkiledi" dedi.

KUPA BEKLENTİSİ

Beşiktaş ile oynanacak Türkiye Kupası finaline de değinen Sedat Karabük, "Kupayı alacağımız içime doğuyor. Kupayı alırsak hedeflerimiz değişecek, ona göre transfer çalışmaları yapılır. Futbolculardaki inancı görüyorum. Alırsak Antalyaspor için ilk olacağı için bu işin içinde olduğumuzdan dolayı gurur duyacağız" sözlerini kullandı.