FİZİKSELE HAYIR DA PEKİ YA SÖZLÜYE!

Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumu daha önceki yazılarımda defalarca belirtmiştim. Kadına, kıza, çocuğa, yaşlıya hatta erkeğe bile uygulanan şiddet asla tasvip edilemez.

***

Yer, konum, durum fark etmeksizin elbette kınanmalı hatta şiddete başvuran her kim olursa olsun en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Çünkü şartlar ne olursa olsun şiddetin hiçbir bahanesi olamaz, olmamalı da…

***

Evet…

Mecliste yaşanan hadiseyi şöyle bir gözlerimizin önüne getirecek olursak sorumluluk sahibi insanların, milletin vekili olan kişilerin o davranışı bir anda akıllara imam cemaat meselesini getiriyor.

***

Kabul etmemiz söz konusu bile olamaz bu tür davranışları. Çünkü yumruklar değil projeler havada uçuşmalı, çeneler ve eller değil, beyinler çalışmalı ki kazanan Türk Milleti olsun.

Değilse gücü yeten yettiğine iki tane sallar ve biter. Peki sorun çözülür mü? Elbette hayır.

***

O yüzden bizi temsil eden insanların hal ve hareketlerine dikkat etmesi, kendilerinin temsil makamında olduklarını unutmadan hareket etmeleri çok daha sağlıklı olur kanaatindeyim.

***

Bu arada şiddet deyince toplum olarak algıladığımız durum ya pata küte kavga etmek ya da zor kullanmak. Halbuki bir de sözlü şiddet var mesela

***

Temas olmasa bile insana ağır travmalar yaşayabilecek türden kullanılan cümleler… Kavganın arasında gözden kaçtığını düşünerek bunları yazıyorum ki arada kaynayıp gitmesin.

***

Örneğin İmralı canisi bebek katli eli kanlı teröristin yeğeni Gazi Meclisin kürsüsüne çıkmış utanmadan sıkılmadan milletinin gözünün içine baka baka alışacaksınız diyor.

***

Veya bir başka kandil uzantısı çıkmış savaşı durdurun diyor. Cümlelerin daha fazlası var da ben bu kadarını aktarmakla yetineyim. Şimdi sorarım sizlere sabır taşı çatlatacak cinsten olan böylesi cümleler duyanlara bir sözlü şiddet değil midir?

***

Yok efendim oy aldılar, meşru parti falan hikayesinin arkasına kimse saklanmasın. Onlar olsa olsa gayrı meşru olurlar Türk Milletinin gözünde.

***

Çünkü teröristle arasına mesafe koyamayan, onlardan aldıkları emirlerle siyaset yapma (daha doğrusu ortalık karıştırma) peşinde koşanlar ancak böyle tarif edilebilir.

***

SON SÖZ

Onun için bir kez daha ifade edelim ki nasıl fiziki şiddete ceza veriliyorsa bu milletin gözünün içine baka baka sözlü şiddet uygulamaya kalkanlara da hem hak ettikleri cevap hem de en ağır ceza verilmelidir.