Fiyatlar dudak uçuklattı: En pahalı uçak bileti fiyatı Antalya'dan...

Yılın ilk yarısına ait seyahat verileri açıklandı! Çevrimiçi seyahat platformunun yayımladığı rapora göre, en pahalı uçak bileti 9 bin 117 lira ile İstanbul-Paris rotasında kaydedildi. Antalya, yılın ilk yarısında iç hatlarda en popüler destinasyonlardan biri olarak dikkat çekti.

2024'ün ilk yarısına ilişkin seyahat raporu açıklandı. İstanbul-Paris seferi 299 bin 177 lira ile dudak uçuklatırken en ucuz uçak bileti fiyatları da dikkat çekti.

ARADA TAM 298 BİN 535 TL FARK VAR!

En ucuz biletler ve en pahalı uçak bileti fiyatları belli oldu. En pahalı iç hatlar bileti tek yön Antalya- İstanbul seferi 9 bin 117 lira ile listenin başında yer aldı. En pahalı iç hatlar gidiş dönüş bileti 15 bin 327 liraya satılan İstanbul- Dalaman rotası olarak gerçekleşti. Bununla birlikte gidiş- dönüş seyahat edilen en ucuz rotalardan biri de Balıkesir- Edremit oldu; biletler 43 liradan alıcı buldu. Paylaşılan rapora göre, yılın ilk altı ayında en pahalı uçak bileti İstanbul-Paris seferi oldu. Dış hat tek yönlü uçak bileti 299.177 liradan satıldı. En ucuz dış hatlar ise İstanbul- Tahran olarak 642 lira ile birbirini takip etti.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN DESTİNASYONLAR

65 yaş ve üzeri yolcuların iç hatlardaki tercihi İstanbul, İzmir ve Antalya olurken, dış hatlarda Viyana, Stuttgart ve Düsseldorf öne çıktı. Öğrenciler iç hatlarda en çok İstanbul, Antalya ve İzmir’i, dış hatlarda ise Düsseldorf, Stuttgart ve Frankfurt'u tercih etti.

Çiftler, iç hatlarda en çok İstanbul, Antalya ve İzmir’i, dış hatlarda Amsterdam, Düsseldorf ve Bangkok’u seçti. Çocuklu aileler ise iç hatlarda İstanbul, Antalya ve İzmir’i, dış hatlarda Düsseldorf, Frankfurt ve Münih’i tercih etti.