FIRTINA ÖNCESİ DEĞİL SONRASI SESSİZLİK VAR

Dünkü yazımda Antalya’nın siyasetteki yoğun trafiğini daha doğrusu fırtınayı anlatmaya çalışmıştım. Tam bir dinginlik günü yaşandı dün. Sanki herkes yorgun ve bitap düşmüşcesine.

Asıl başlıktaki cümlenin doğrusu ‘fırtına öncesi sessizlik’ olacak ama önümüzdeki günlere bakınca başlıkta kullandığım ifade daha doğru geliyor bana.


Açıklamaya çalışayım lakin şunu herkesin bilmesini isterim, mevzu kalemin ne karaladığı değil, kelamın ne anlatmak istediğidir. Benim yazdıklarımın mutlak bir sebebi vardır. Durduk yere ne kalem oynatılır ne de klavyenin tuşlarına basılır.

Pazar günü ve dün tam bir fırtına öncesi sessizlik, dinginlik vardı. 20 dereceyi bulan hava sıcaklığında dileyen güneşlendi, isteyen Akdeniz’in mavi sularında kulaç attı.

Ama dün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya için TURUNCU KOD uyarısı verdi. Yani hem fırtına hem de şiddetli yağış. Daha eskinin yaraları yeni yeni sarılmaya çalışılırken umarım bugün yeni bir afet yaşamayız. Fırtına öncesi sessizlik bize pahalıya mal olmaz!

-------------

FIRTINA DURULUR MU?

Peki hava böyleyken siyasette durum nasıl? Vallahi hafta sonundaki fırtınadan sonra dün resmen sessizlik hâkimdi. Bir tek CHP Muratpaşa’daki ayak oyunu sonucu liste dışı yapılan Önder Kurnaz olayı sessizliği bozdu.

CHP Genel Merkezi onaylı Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Adayları listesinde Muratpaşa İlçe eski Başkanı Hasan Şahin’in yaptığı değişik sonucu Kurnaz listesi yapılmış ve bu olay Şahin'in görevden alınmasına yol açmıştı.

Tartışmalara, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kesin aday listesi açıklaması ile nokta konuldu. Listede 1'inci sırada olan Önder Kurnaz, adaylığı iptal edilen Gürcan Merthatun'dan boşalan koltukta 4'üncü sırada yer aldı.

Bakalım CHP içinde bu karar nasıl karşılanacak hep birlikte göreceğiz. Hoş, öyle de böyle de olsa adalet yerini bulmuş oldu. Kurnazca hareket YSK’ya takılmış oldu.


Tabi bu gelişme sonrası dün sabah erkenden eski MHP’li ve İYİ Partili yeni yoldaşı CHP Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Adayı Ahmet Aydın ile birlikte seçim çalışmasına katılmış o ayrı bir mevzu.

Bu arada İYİ Parti’de ise sular bir türlü durulmak bilmiyor. Tabi bunun nedenleri var. Alanya’da SKM açılışında konuşmasına izin verilmeyen İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nesrin Ünal’a ayıpların ardı arkası kesilmiyor.

Bir taraftan Genel Başkan Meral Akşener’in aday gösterdiği bir isim varken bunu kabullenemeyen bir de İl Yönetimi var.  Böyle bir şey nasıl olur demeyin.

İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı, Alanya seçim ofisinin açılışı ile ilgili olarak yaptığı sosyal medya paylaşımında Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nesrin Ünal'ı yok saymış. Açılışa katılanlar arasında Ünal'ın ismine yer verilmemiş.

Yahu siz nasıl bir teşkilatsınız? Yahu Vahdet Afşin Karacan sen nasıl bir İl Başkanısın? Madem kabullenemeyeceğin bir aday var niye baştan karşı çıkmadın. Sizin yaptığınız düpedüz saygısızlık. Hele seçim öncesi!

-----------------

SİYASETE EVLAT MOLASI!

Siyasette inişli çıkışlı hava olsa da zaman zaman o fırtınanın içinden güzellikler de kıyıya vurmuyor değil.  Siyasete ve seçim çalışmalarına mola verdirten güzellikler bunlar.

Dün böyle bir haber Antalya Barosunda yaşandı. AK Partinin Kepez Belediye Başkan Adayı Avukat Rıza Sümer’in oğlu Muhammed Ali de babası gibi avukat oldu.


Genç kuşak Avukat Sümer, dün Antalya Barosunda düzenlenen ‘Cübbe Giyme’ töreninde avukatlık mesleğine ilk adımını attı. Aile fertlerinin mutluluğu görülmeye değerdi.

Siyasete birkaç saat mola vermek zorunda olan Rıza Sümer duygularını, “Meslektaşım ve sevgili oğluma çalışma hayatında başarılar diliyorum. Rabbim tüm evlatlarımızın her daim güzelliklerini göstermeyi nasip etsin” sözleri ile paylaştı.

Demek fırtına sonrası sessizliğin sebepleri farklılaşmış. Keşke her fırtına öncesi ve sonrası böyle mutlu tablolar olsa. Ne diyelim Allah herkesin gönlüne versin!