'FIRTINA' HALDEKİ FİYATLARI VURDU

Geçtiğimiz günlerde Antalya’da etkili olan lodos ve fırtına en çok seraları etkisi altına almıştı. Antalya Toptancı Halindeki sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz, özellikle domates fiyatlarının geçen yılın altında olduğunu dile getirdi.

Mustafa KOZAK, Bayram OKUDAN

Geçtiğimiz günlerde kenti etkisi altına alan fırtına ve yağmurlu hava toptancı halindeki sebze ve meyve fiyatlarını da etkiledi. Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla toptancı halinde fiyatı en çok artan ürün patlıcan olurken, fiyatı en çok azalan ürün ise karnabahar oldu. Antalya Toptancı Halindeki sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili açıklamada yapan Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz, özellikle domates fiyatlarının geçen yılın altında olduğunu vurguladı.

DOMATES FİYATLARI DÜŞÜŞTE

Haldeki sebze ve meyve fiyatlarını sıralayan Başkan Yılmaz, “Özellikle domates fiyatları, geçen yılın biraz daha altında. Tane domatesimiz 2-3 TL arasında, salatalık 6-7 TL civarında, karnabahar 1.50 TL, kabak 3.50 TL, sivri biber 7 TL seviyesinde, Çarliston biberimiz 6 TL, dolma biber 3.50 TL, portakal 3 TL seviyesinde gidiyor. Yağışlarla ilgili bir sıkıntımız olmadı. Fiyat seviyeleri, sanki yağış olmamış gibi. Özellikle tane domatesimiz geçen seneki fiyatlarının altında. Geçen sene ortalama 3.60 TL’ye satmışız. Şu anda ortalaması, 3.10 TL bugün itibariyle onu da göremiyoruz. Bugün 2.30 TL civarında” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTÇİMİZİ KURTARMAK İSTİYORUZ”

Öte yandan Başkan Hasan Ali Yılmaz, artan maliyetlerden dolayı çiftçilerin zorlandığını belirterek, “Çiftçilerimiz bu sene çok sıkıntıda. Gübre ve ilaç maliyetleri iki, üç katına çıktı. Çiftçimizi biz kurtarmak istiyoruz. Elimizde öyle bir güç olsa da daha iyi fiyatlara satabilsek ama pazar kaldırmıyor. Çiftçilerimize de bir destek gerekmekte” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA

Toptancı haline sebze meyvesini satılması için getiren çiftçiler ise, yağışların fiyatları etkilediğini ve sattıkları sebze meyvenin maliyetlerini karşılamadığını ve dile getirerek zor durumda olduklarını belirtti. Şiddetli yağışlardan dolayı seraların içinin suyla dolduğunu belirten çiftçiler, masraflarının daha da arttığını söyledi.