FIRTINA DURDU KABUS BAŞLADI

Önceki gün yaşanan yoğun yağış sebebiyle dün akşama ertelenen maçta gülen taraf Hatayspor oldu. İlk yarıda işi bitiren Akdeniz ekibi, mücadeleyi 6-0 kazanmasını bildi

Antalya'da yaşanan fırtına nedeniyle dün akşama ertelenen maçta Antalyaspor, 6-0 mağlup oldu. Hatayspor'un Gabonlu futbolcusu Boupendza'nın 4 gol atarak yıldızlaştığı mücadeledeye, Kırmızı-Beyazlıların kalecisi Ruud Boffin'in yaptığı hatalar damga vurdu. Belçikalı eldivenin yaptığı büyük hata sonucu 8. dakikada geriye düşen Akrep, henüz 22. dakikada 3-0 geriye düştü. İlk yarıyı 5-0 geride kapatan Antalyaspor, sahadan da 6-0 mağlup ayrılarak, üst üste ikinci yenilgisini aldı.

45 YIL SONRA RÖVANŞI ALDI

Antalyaspor ile Hatayspor 1976'nın Nisan ayından sonra ilk kez karşı karşıya gelirken, Hatayspor da rövanşı bir anlamda almış oldu. O dönem 2. Lig'de oynanan mücadeleyi 4-0 kazanan Antalyaspor, yaklaşık 45 yıl sonra  rakibine 6-0 ile boyun eğdi.

G.BİRLİĞİ MAÇINI HATIRLATTI

Hatayspor karşısında hezimet yaşayan Antalyaspor, geçen sezon oynanan Gençlerbirliği maçını hatırlattı. Geçen sezonun 8. haftasında Gençlerbirliği'ni ağırlayan Akrep, tıpkı dün akşam yaşananlar gibi mücadelenin ilk yarısını 5-0 geride kapatmış ve karşılaşmayı da 6-0 kaybetmişti.

27'DE 3 DEĞİŞİKLİK

Hatayspor'un erken gelen gollerinin ardından Teknik Direktör Ersun Yanal, alışılmışın dışına çıkarak 27. dakikada 3 oyuncu birden değiştirdi. Deneyimli teknik adam, Mert Yılmaz'ın yerine Bünyamin Balcı, Ersan Gülüm'ün yerine Eren  Albayrak ve Hakan Özmert'in yerine de Gökdeniz Bayrakdar'ı sahaya sürdü.

SERİYİ KAYBETTİ

Evinde oynadığı son iki maçı kazanan Kırmızı-Beyazlılar, bu serisine veda etti. Ankaragücü ve Kayserispor'u devirdikten sonra Hatayspor'u ağırlayan Akrep, rakibine karşı koyamazken, evindeki iki maçlık galibiyet serisini de kaybetti.

RİZE KADROSUNDAN 4 FARKLI İSİM

Teknik Direktör Ersun Yanal, son oynanan Rizespor maçının kadrosunda değişikliğe gitti. 3 zorunlu, 1 de tercihen değişiklik yapan Yanal; sakat Adis Jahovic, cezalı futbolcuları Veysel Sarı ve Amilton'un yerine Orgill, Ersan Gülüm ve Hakan Özmert'te yer verdi. Deneyimli teknik adam, Bünyamin Balcı'nın formasını da Mert Yılmaz'a emanet etti.

 

Antalya Stadyumu

Hakemler: Ramazan Keleş, Samet Çavuş, Murat Şener

Antalyaspor: Boffin 2, Mert Yılmaz 1 (27' Bünyamin Balcı 4), Naldo 5, Ersan Gülüm 2 (27' Eren Albayrak 4) Kudryashov 4, Nuri Şahin 4, Fredy 4, Hakan Özmert 2 (27' Göndeniz Bayrakdar 4), Sidney Sam 5 (89' Omar Imeri), Podolski 4 (64' Doğukan Sinik 3), Orgill 4

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Hatayspor: Munir 7, Katranis 6 (67' Mesut Çaytemel 4), Billong 6, Traore 5 (67' Selim Ilgaz 5), Aabid 6, Renan 7, Ribeiro 6, Popov 7, Diouf 7 (89' Mirkan Aydın), Boupendza 9 (82' Abdurrahman Canlı), Akintole 8 (89' Burak Çamoğlu)

Teknik Direktör: Ömer Erdoğan

Sarı Kart: Hakan Özmert, Orgill, Fredy, Naldo, Kudryashov, Nuri Şahin (Antalyaspor), Katranis, Traore, Mesut Çaytemel (Hatayspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 8', 17', 22', 45' Boupendza, 35' Akintole, 90' Birkan Aydın

KORAY GEÇGEL