FIRTINA DİNMEMİŞ

Antalya'da pazartesi günü yaşanan yoğun yağış ve buna bağlı olarak zeminin bozulması sebebiyle dün akşama ertelenen Antalyaspor - Hatayspor maçında her iki takım için de konsantrasyon anlamında sorunların olabileceğini düşünmek zor değildi. Buna zeminin bozukluğunu da eklersek futbol adına çok bir şey beklenmeyen bir geceye başlamıştık.

Ancak!

Hatayspor öylesine hırslı başladı ki sanki 45 yıl önce oynanan son maçın rövanşını istermişcesine... 1976'da oynanan ve Antalyaspor'un 4-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçtan bahsediyorum.

Deyim yerindeyse Antalyaspor'a göz açtırmadılar. İnanılmaz bir baskı ve bunun üzerine Boffin'in büyük hatasıyla öne geçen konuk ekibin, hızını bu gol de düşürmedi. Sazı eline alan Boupendza, 22. dakikada kendinin ve takımının üçüncü golünü attığında bir anlamda Antalyaspor'un fişini çekmeyi başardı.

Bu dakikadan sonra Ersun Yanal, risk alarak 3 oyuncusunu birden değiştirse de Hatayspor'un yarattığı fırtınaya karşı koyamadı. 35'te Akintole ile bir gol daha bulan Akdeniz ekibi, bu dakikadan itibaren "ununu eledi, eleğini astı ve artık maçın bitmesini bekledi" desek yeridir. 45. dakikada Boupendza'nın ve 90'da Mirkan Aydın'ın kaydettiği gol Kırmızı-Beyazlıların kendisine yaptığı jestten öte bir şey değildi.

Şüphesiz ki Hatayspor'un teknik patronu Ömer Erdoğan, Antalyaspor'un eksiklerini çok iyi analiz etmiş ve buna karşı stratejisini geliştirmiş. Veysel Sarı'nın cezalı olduğu ve daha ağır bir futbolcu olan Ersan Gülüm'ün yer aldığı savunmanın üzerine hızlı futbolcularını süren Erdoğan, istediği sonucu almakta çok zorlanmadı.

Antalyaspor'un bu sezonki ilk yenilgisi bu değildi, son da olmayacak ama bu sezon yaşadığı en ağır yenilgi olması olası... Bunu sadece skora bağlı olarak söylemiyorum, oyun anlamında da Antalyaspor'un bu kadar ezildiği bir karşılaşmayı bir daha izlememiz çok zor. Burada en büyük sorumluluk süphesiz Ersun Yanal'da olacaktır. Geçen sezon yaşanan Gençlerbirliği hezimetinin ardından yaşanan moral bozukluğu ve psikolojik baskının tekrar edilmemesi için yoğun çaba sarf etmesi gerekecek.