FIRATLAR ÖLMEZ 'AÜ' BÖLÜNMEZ

2015 yılında bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun, 20 Şubat’ta ölüm yıl dönümü münasebetiyle Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan anma töreni, bazı kesimleri rahatsız etti.

Faruk ÇELİK, Zehra TEKECİ

2015 yılında bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun, 20 Şubat’ta ölüm yıl dönümü münasebetiyle Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan anma töreni, bazı kesimleri rahatsız etti. Akdeniz Üniversitesi öğrencileri olduğu ve kampüs içinde PKK propagandası yaptıkları iddia edilen bir grup genç, çıkan arbedede yaralanırken HDP’li Kemal Bülbül ise provokasyona soyundu.

ÖĞRENCİ EVİNE KADAR TAKİP EDİLMİŞ

Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü'nde 2015 yılında bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün yıl dönümünde Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tarafından anılırken, bazı öğrenciler bu durumu hazmedemedi. Bir araya gelen grup, daha önce de Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu hedef gösteren “Kampüs Cadıları” isimli platform üyelerinin yönlendirmesi ile Antalya Ülkü Ocakları Üniversite Birimi Başkanı Mehmet Çam’ı takip ederek evinin önünde toplandı. Alınan bilgilere göre, burada yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Ülkücü genç ve diğer grup arasında çıkan tartışmada PKK propagandası yaptığı iddia edilen 3 öğrenci yaralanarak, hastanede tedavi altına alındı.

HDP’Lİ VEKİLDEN PROVAKASYON ŞOVU

Öğrencilerin vücudunda çeşitli kırık ve zedelenmeleri olduğu tespit edilirken, yapılan müdahalelerin ardından öğrenciler taburcu edildi. Öğrencilere hastanede ve taburcu sürecinde HDP Antalya Milletvekili Bülbül eşlik etti. Olayları ve son durumu oluşturulan “AkdenizdeFaşisizm” etiketi ile paylaşan Milletvekili Bülbül, sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapmaya başladı. Tartışmayı fırsat bilen HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün sosyal medyada provokasyona soyunması büyük tepkilere yol açtı.

SOSYAL MEDYADA YOĞUN ELEŞTİRİ

Milletvekili Kemal Bülbül ve destekçilerinin söylemlerini gören vatandaşlar ise sosyal medyadan yapılan paylaşımları eleştiri yağmuruna tuttu.  Sosyal medya kullanıcıları “AkdenizTeröreMezarOlacak” etiketi ile yaşanan olaya sert sözlerle tepki gösterdi. Sosyal medyada olayın farklı amaçlara hizmet etmesi için bilerek yapıldığı ve bölücülük oluşturmaya çalışıldığı ifade edilen binlerce paylaşım yapıldı.

İKİNCİ KEZ ARBEDE YAŞANDI

Öte yandan aynı gün Akdeniz Üniversitesi’nde bulunan bir çarşıda olayı protesto etmek için yeniden toplanan gruba hastanede tedavisi tamamlanan üç öğrenci de dahil oldu. Basın açıklaması adı altında bir araya gelen öğrenciler üniversite içerisinde PKK ile ilgili sloganlar artarak yürüyüş yaptılar. Bir diğer yandan öğrencilerin ülkücü grupları da üniversiteye çağırdıkları iddia edilirken, eylem sonrası tartışma yaşayan isimlerin bölgeye gelmemesi üzerine bu kez de olaya dair herhangi bir bilgisi olmayan ancak ülkü ocaklarına üye olan öğrenciler saldırıya uğradı.

Açıklama yapan öğrenciler daha sonra kampüste yürüyüş gerçekleştirerek, “Akdeniz faşizme mezar olacak”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Akdeniz goristan ji bo faşistan” şeklinde slogan attı.

BÖLÜCÜLÜK AMACIYLA HAREKETE GEÇTİLER

Olaya şahit olan kaynaklardan alınan bilgilerde, olayın kamuoyuna Türk ve Kürt tartışması olarak lanse edilmeye çalışıldığı bildirildi. Olaya karışanlar arasında geçmiş dönemde PKK sempatizanlığı yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan kişilerin de olduğu iddia edilirken, son dönemde bu grupların bölücülük amacıyla yeniden harekete geçtiği, huzur ve güven ortamı sağlanan Türkiye’de ayrımcılık ortamı yaratmaya çalışıldığı kaydedildi.