FİNİKE’DE DEPREM VE TRAFİK EĞİTİMİ

Antalya’nın Finike ilçesinde Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) ekibi tarafından öğrencilere ve öğretmenlerine deprem ile trafik eğitimi verildi.

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Yuvalı mahallesindeki Şehit İsmail Çalkan İlkokulu ve Ortaokulu'nda 350 öğrenci ve 25 öğretmene, Antalya İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi ve Finike İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından eğitim verildi. Eğitimde deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında alınacak tedbirler, deprem çantası hazırlanması ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin faaliyetleri hakkında bilgi aktarıldı.

Öğrencilere deprem anında neler yapacakları konusunda videolar izletildi ve tatbikat yapıldı. JAK timlerinin görevlerde kullandıkları arama kurtarma ve iz takip köpeklerine öğrenciler ilgi gösterdi.

TRAFİK EĞİTİMİ

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü'nce planlanan denetim kapsamında Finike İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri uygulamalı trafik eğitimi düzenledi. Şehit Turgut Burkay Korkmaz İlkokulu öğrencilerine okul önündeki ışıklı yaya yolunda karşıya geçme, yeşil, kırmızı ışık butonunun nasıl kullanılacağı konuları gösterildi.

DHA