FİNCANCI KATIRLARI (!)

Ülkemizde çok beğendiğim ve zaman zaman da kullanma ihtiyacı hissettiğim bir deyim vardır. Öyle durduk yere değil, özellikle bazı olaylar vardır ki adeta taşı gediğine koyma misali yerinde ve zamanında kullanıldığında bu deyim cuk diye oturur.

***

“Fincancı katırlarını ürkütme”…

Evet; son zamanlarda Türkiye’nin içeride ve dışarıda hem diplomatik, hem siyasi hem bürokratik hem de terörle mücadele konusunda yaptığı hamleler fincancı katırlarını fazlasıyla ürkütmüşe benziyor.

***

Avrupalısı, ABD’lisi her bir koldan nasıl bir hamle yaparak bu Türkleri durdurmaya çalışırız hesabı içerisindeyken ülkemiz içerisinde de bizdenmiş gibi görünen işbirlikçilerinin onlara çanak tutması aslında gidişatın ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor.

***

İmam-ı Şafi'ye sormuşlar; Fitne zamanı hakkı tutanları nasıl anlarız? Demiş ki: "Düşman okunu takip ediniz, o sizi hak ehline götürür."

***

Son zamanlarda ülkemize yapılan saldırıların gün geçtikçe artması ki hele hele terörle mücadele eden kahraman güvenlik güçlerine dil uzatmaya varacak kadar alçalmışların ağızlarından akan salyaları gördükçe haklı mücadelenin yanında saf tutmanın ne kadar gerekli olduğu bir kez daha anlaşılıyor.

***

Bu hafta yazacağım konu aslında çok farklı bir içerik olacaktı ancak Türk Tabipler Birliği adındaki bir birliğin başkanı olan Şebnem Fincancı Korur’un terör örgütünün adeta sesi olan bir TV kanalına yaptığı açıklamalardan dolayı o yazıyı bir başka zamana ertelemek zorunda kaldım.

***

Gerek Zeytindalı operasyonları zamanındaki “savaş bir insanlık suçudur” açıklamaları, gerek Türkovac aşının bulunması zamanındaki hezeyanlı söylemleri, gerekse diğer zamanlarda yaptıkları eylem ve söylemler ile adeta terör örgütü ağzı kullanan bu birlik yönetimi başkanı artık sabırları zorlamaya, bardağı adeta taşırma noktasına getirdi.

***

Kahraman bir şekilde Türk milletinin varlığı, huzur ve güvenliği için mücadele eden şanlı Türk ordusuna iftira atacak kadar hayasızlaşan bu Fincancı’ya Atatürk’ün kurduğu CHP’de vekillik yapan bazı zevatların da destek verir mahiyetteki açıklamaları gerçekten ibretle izlenmesi gereken bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

***

MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önceki vukuatları nedeniyle Türk hekimlerini temsil etmeyen, edemeyen bu birliğin kapatılması için yaptıkları çağrılar esnasında ağızlarından salyalar akıtarak bu terör ağızlı yöneticileri koruma iç güdüsüne kapılan sözüm ona anlı şanlı “prof”lar acaba şimdi ne diyecekler doğrusu çok merak ediyorum.

***

Daha önce defalarca ifade etmiştik yine hatırlatalım. Küçük beyinleri ile kendilerini büyük adam sananlar sözüm size; kahraman şanlı ordumuz gittiği yere huzur, barış, güven ve mutluluk götürür.

***

Boynunuzdaki tasmanızı tutanlar ise acı, kan ve gözyaşı götürür. Eğer bir çift laf edecekseniz onu bizim şanlı ordumuza değil tasmanızı sıkı sıkıya tutan ve sizi maşa olarak kullanan sahiplerinize söyleyin.

***

Bizim Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterinde bile bulunmayan silahı kullandı diyerek terörle mücadeledeki başarıyı sekteye uğratmak isteyen alçaklar şeref, haysiyet ve zerre kadar namus sahibi iseniz bunu ispat etmek zorundasınız.

***

Edemeyeceğiniz kesin olduğuna göre…

Neyse ne demiş atalarımız “İt ürür kervan yürür”

Kervan yürümeye, fincancı katırları da ürkmeye devam edecek inşallah!