FİNANS ŞUBESİNDE ‘MAĞDUR’ İDDİASI

Antalya’da faaliyet gösteren tasarrufa dayalı bir finans şubesinde, iddiaya göre müşteriler sözleşmede yer alan tarihte ödemelerini alamadığından şubeye gelerek görevlilere tepki gösterdi. Paralarını alamayan mağdur müşteriler yargının yolunu tuttu.

Muratpaşa ilçesi Mevlana Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren tasarrufa dayalı finans  şirketi iddiaya göre müşterilerine ocak ayında yapması gereken ödemeleri yapmadı. Firma yetkilileri, ödemelerin aksamanı nedeninin şirketin el değiştirmesinden kaynaklandığını belirtirken, vatandaşlar ise dolandırıldıklarını iddia ettiler.

BARDAK KIRDILAR

Müşteriler ödemeleri sürekli erteleyen şube yetkililerine tepki gösterirken, ayrıca şubede görevli kimsenin olmamasından dolayı da tepki şube çalışanlarına yetkili birisini istiyoruz diye tepki gösterdiler. Gelen tepkiler üzerine İstanbul’dan teslim müdürü ile telefonla konuşturulan müşteriler, çözüm bulunmaması üzerine adliyenin yolunu tuttu. Finans şubesinde yetkili birini göremeyen vatandaşlar sinirlerine hakim olamadı. Muhattap bulamayan bir vatandaş elindeki cam bardağı yere fırlatarak, korku dolu anlar yaşattı.

“RESMEN DOLANDIRILDIK”

Mağdur vatandaşlardan Songül Akdağ, eşinin birikim yapmak için böyle bir yola girdiğini ve pişman olduklarını söyledi. Eşi koronavirüs nedeniyle hastanede yatan Akdağ, vaad edilen değil, sadece verdikleri paranın geri ödenmesini istedi. Akdağ konuşmasında, “Şuan eşim ve oğlum hastanede. Kasım ayında 100 bin TL için şirketle sözleşme imzaladık. Bizler önden 38 bin TL ödedik. Bu paranın bizlere ocak ayında verileceği söylendi. Teslimata kadar biriktirdiğimiz paranın kalan kısmını da biz teslimattan sonra ödeyecektik. Şuan öyle bir duruma geldik ki biz artık 100 bin liradan vazgeçtik. İçerideki paramızı almaya çalışıyoruz. Sürekli müşteri temsilcisine aktarıyorlar yetkililerle konuşamıyoruz. Sürekli tarih veriyorlar ama söz verilen tarihte ödeme yapmıyorlar. Resmen dolandırıldık. Başka bir firmaya satıldığı söyleniyor” diyerek iddialarını ortaya koydu.

SADIK ÇETİN SADAK