FİNAL İÇİN İLK RAUND

Son iki yılda bir yarı final bir de final oynadığı Türkiye Kupası'nda bu kez şampiyonluğu hedefleyen Alanyaspor, final biletini alabilmek için ilk raunda çıkıyor. Turuncu-Yeşilliler, saat 20.30’da başlayacak maçta Sivasspor’u ağırlayacak.

Bu sezonki en büyük hedefi olarak Türkiye Kupası'nı belirleyen Alanyaspor, yarı final ilk maçında Sivasspor’u ağırlıyor. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak turda kazanan takım final için büyük avantaj elde edecek. Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda 20.30'da başlayacak mücadeleyi Ali Şansalan yönetecek.

4 TAKIMI SAF DIŞI BIRAKTI

Alanyaspor, Türkiye Kupası macerasına 4. turda başlarken, Osmaniye FK, Mardin 1969 Spor, Adana Demirspor ve Gaziantep FK'yi eleyerek Sivasspor’un rakibi oldu. Sivasspor ise Ankaragücü, Bandırmaspor ve Karagümrük’ü kupanın dışına iterek adını son 4 takım arasına yazdırdı.

REKABETTE HER ŞEY EŞİT

Alanyaspor ile Sivasspor, 13.randevusuna çıkmaya hazırlanırken, geride kalan 12 maçta ilginç bir eşitlik göze çarpıyor. Her iki takım da 4’er kez rakibini devirirken, 4 mücadelede de eşitlik bozulmadı. İki takımın Alanya’daki mücadelelerinde ise ev sahibi ekibin üstünlüğü bulunuyor. Turuncu-Yeşilliler, evinde sadece 1 kez kaybederken, 3 galibiyet ve 3 beraberlik gördü. Alanyaspor, evindeki tek yenilgisini de bu sezon aldı.

RÖVANŞMAYIS AYINDA

Yarı final müsabakaları, bu sezon Türkiye Kupası’nda ilk kez çift maç eleminasyon sistemine göre oynanacak tur olacak. Karşılaşmanın rövanşı 10 Mayıs Salı günü Sivas’ta oynanacak.

 

 

Türkiye Kupası

Hakem: Ali Şansalan

Alanyaspor

Teknik Direktör: Felipe Sanchez

Marafona   

Juanfran

Furkan Bayır

Fatih Aksoy

Borja   

Umut Güneş

Efkan Bekiroğlu

Efecan Karaca

Novais

Emre Akbaba

Diedhiou

 

Sivasspor

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Ali Şaşal Vural

Ahmet Oğuz   

Appindangoye   

Ziya Erdal 

Caner Osmanpaşa   

Cofie

Erdoğan Yeşilyurt   

Kerem Atakan Kesgin

Fajr 

Max Gradel

Yatabare

 

Stadyum: Bahçeşehir Okulları

Saat: 20.30

TV: Aspor