2 FİNAL DAHA VAR

Psikolojik bir finale çıkan ve son saniyelerde de olsa Ümraniyespor’u devirmeyi başaran Antalyaspor, tam 7 gün sonra yine benzer bir karşılaşmaya çıktı. Bu kez lig sonuncusu olmasa da direkt rakibi olan ve son haftalarda çıkışa geçen Gaziantep FK karşısında deyim yerindeyse 6 puanlık bir karşılaşma oldu.

Luiz Adriano’nun cezasını tamamlaması ve Ömer Toprak’ın oynayabilecek düzeye gelmesiyle Haji Wright dışında ideal kadrosunu sahaya sürebilen Nuri Şahin’in en dikkat çekici hamlesi, yeni transfer Erdal Rakip’in yedek kalması oldu. Üstelik yerine de bu sezon pek düşünmediği Fredy’ye şans verdi.

Antalyaspor, Ümraniyespor maçının aksine Gaziantep karşısında daha temkinli maça başladı. İlk 20 dakikada her iki takımın da güçlü bir üstünlük kuramadığı maçta taraftarı ayağa kaldıran ilk pozisyon 24’te geldi.

Larsson’un taşıdığı, Luiz Adriano’nun servis ettiği pozisyonda bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Doğukan Sinik, net pozisyonu harcadı. Ancak 29’da sahneye çıkan isim yine bu sezonun unutulanı oldu. Geride kalan haftalarda göz ardı edilen Fredy, Ümraniyespor maçının ardından bir kez daha sahneye çıkıp en kritik dakikada takımını öne geçiren isim oldu. Tabii burada 2 maç sonra oyuna dönen Luiz Adriano’nun katkısını da unutmamak lazım. Tabii son saniyelerde kendi kalesine gönderdiği kafa vuruşunun direkten döndüğünü ve bir an için 3 puana engel olma tehlikesini yaşattığını da eklemekte fayda var.

Kırmızı-Beyazlılar, maç boyunca baskılı bir oyun ortaya koymasa da belki de bu sezonun en doğru oyunlarından birisini oynadı. Ne hapsoldu ne de rakibe karşı aşırı bir efor sarf etti. Kendisini çok yormadan alması gerekeni aldı.

Trabzonspor maçının sonrasında Antalyaspor için 3 final karşılaşmasına dikkat çekmiştim. Gaziantep FK, Kasımpaşa ve Kayserispor… Bunlardan birisi geldi. Rahata ermek için diğer ikisinden de mutlak 4 puan gerekiyor. Yoksa bir ileri iki geri devam eder ve sezon sonuna kadar tehlikeyi hissedersin.