FİLM SETİ

Yıl 2006’nın yaz aylarıydı. O dönemde Akşam Gazetesinin Antalya bürosunda muhabirlik yapıyordum. Belek’te bir film çekimi vardı. Hababam Sınıfı’nı anımsatan bu filmde bir dershanedeki öğrencilerin hikayesi anlatılıyordu.  Filmde dershanenin sahibini Türk sinemasının efsane isimlerinden Cüneyt Arkın canlandırıyordu.

***

Filmde Cüneyt Arkın dışında birçok ünlü isim de rol almıştı. Bunların arasında İrfan Saruhan, Mehmet Aslan, Yağmur Atacan, Tuba Ünsal, Hande Ataizi, Mustafa Topaloğlu, Aytaç Ağırlar, Gamze Karaman, Seçkin Piriler, Berke Hürcan ile Duygu Çetinkaya, Alp Kırşan, Okan Karacan, Yalçın Otağ, Simge Tertemiz gibi isimlerde vardı. Birçok ismi podyumlara kazandıran Sevgili Esra’nın Antalya’daki Esline Manken Ajansı’ndan da çok sayıda kişi bu filmde rol almıştı.

***

Belekteki otelde çekimleri devam eden filmle ilgili haber yapmak için o gün bizde staja başlayan Esin Çıldır’ın eşi Eray Kümbetlioğlu ile birlikte kalkıp çekimlerin yapıldığı otele gittik. Sabahtan akşama kadar oradaydık. Bu süreçte aralarında Cüneyt Arkın’ın da olduğu oyuncularla uzun uzun sohbet ettik. Kendisini Altın Portakal Film festivalinde de 2000’li yıllarda birçok kez takip etmiştim. Ama uzun uzun sohbet etme imkanımız olmamıştı.

***

Çılgın Dershane filmi çekilirken sahilde oturup sinema üzerine; Antalya üzerine konuştuk.  Çocukluğunun yokluk içinde geçtiğini anlattı. Kendisini kahraman olarak gören Türk halkına bir kitap yazıp teşekkür etmek istediğini söylüyordu. Cüneyt Arkın, Antalyalı kadar da Antalya hakkında bilgi sahibiydi. Antalya ile ilgili anılarını anlattı.

***

Bana o dönem Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu’nu sordu. Görürsen selamımı ilet dedi. Dülgeroğlu ile karşılaşmadığım için Cüneyt Arkın’ın selamını iletemedim. Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın çocukluğunda herkes gibi benim de kahramanımdı.

***

Çocukluğum onun Malkaçoğlu-Karamurat gibi filmlerini izleyerek geçmişti. O günden sonra kendisini görmedim.  Akşam film çekimi yapılan otelden dönerken maddi hasarlı bir trafik kazasıyla karşılaştık. Kazaya karışan takside o gün film setinde gördüğüm iki manken-oyuncu vardı. 

***

Antalya Havalimanı’na giderken kaza yapan bu manken oyunculardan biri Gamze Karaman, diğeri Seçkin Piriler’di. Uçağı kaçırmak üzere olduklarını söylediler. Ben de isterlerse hava limanına kadar götürebileceğimizi söyledim. Buna çok sevindiler. Atladılar bizim araca. Gittik hava limanına.

***

Havalimanı’na giderken Cüneyt Arkın gibi bir isimle aynı filmde rol almaktan duydukları sevinci anlattılar. Hava limanında da oturup birlikte Türk kahvesi içtik. Daha doğrusu Seçkin Piriler’in fal merakıyla. O dönemde Duman’ın solisti Kaan Tangöze ile flört ediyormuş. Ben de o gün öğrendim.

***

İlişkilerinin geleceğini merak ediyordu. Kahveler içildikten sonra Gamze Karaman Seçkin Piriler’in kahve falına baktı. Fal iyi çıkmıştı. O anın fotoğrafını da çektim. Bu kahve falından birkaç yıl sonra Seçkin Piriler ile Kaan Tangöze evlendi. Bu evlilikten 2 çocukları oldu. Sonra da ayrılmışlar. Kendisiyle o günden sonra bir daha karşılaşmadık.

***

Gamze Karaman’a gelince. Bundan beş-altı yıl kadar Önce Mardan Otel’de karşılaştık. Tarihler 28 Haziran 2022’yi gösterdiğinde Cüneyt Arkın hayata veda etti.  Kendisini sosyal medyadan da takip ediyordum.  Geçtiğimiz mart ayında paylaştığı bir videoda bana Belek’te anlattığı o kitap projesini hayata geçirdiğini gördüm.

HAYATI KİTAP OLDU

Cüneyt Arkın, hayatını anlattığı kitabına  “Benim Kahramanım Türk Halkıdır” adını vermişti.  Yayınlanan kitabını müjde diye hayranlarına duyuran Cüneyt Arkın, geçtiğimiz 14 Şubat Sevgililer Gününde eşiyle çekilen videosunu da paylaşmıştı.  O kısacık videoda yoksulluktan gelen bir Anadolu çocuğunun tertemiz yüreğini gördüm.

İzlemenizi tavsiye ederim. https://twitter.com/cuneytarkin/status/1493183279004110855