FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl 58’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, görkemli bir törenle kapılarını açtı. Festival, sinemaseverleri yerli ve yabancı birçok filmle buluşturacak.

Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 58. Kez sanatseverleri bir araya getirdi. Sanatseverler yerli ve yabancı birçok filmle buluşturucak. Festival, Kapalı Spor Salonu’nda konuklarının ve Antalya halkının katılımıyla gerçekleşti. Yekta Kopan’ın sunuculuğunu üstlendiği açılış gecesinde Erol Evgin bir konser verdi. Öte yandan salgın kurallarının uygulandığı Türkiye’nin Oscar’ı olarak adlandırılan festivalde bu yıl 10 film yarışacak. Festival, 28 ülkeden 48 yönetmenin filmini izleyici ile bir araya getirecek.

FİLMLER 770 BİN LİRA İÇİN YARIŞTI

İdari direktörlüğünü Cansel Tuncer Çevikol, festival yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu, sanat yönetmenliğini Başak Emre'nin yaptığı Altın Portakal Film Festivali’nde, ulusal uzun metraj film yarışması jüri başkanlığını ise senarist, yönetmen, yapımcı ve akademisyen Emin Alper yürütecek. Festivalde bu yıl ulusal uzun metraj film yarışmasında Emre Kayiş'in 'Anadolu Leoparı', Semih Kaplanoğlu'nun 'Bağlılık Hasan', Necip Çağhan Özdemir'in 'Bembeyaz', Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun 'Birlikte Öleceğiz', Ali Tansu Turhan'ın 'Diyalog', Selman Nacar'ın 'İki Şafak Arasında', Cemil Ağacıkoğlu'nun 'Kafes', Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Kerr', Ferit Karahan'ın 'Okul Tıraşı' ve Nazlı Elif Durlu'nun 'Zuhal' adlı filmleri yarışacak. Bu filmler, 14 kategorideki toplam 770 bin lira ödül için jürinin beğenisine sunulacak.

Uluslararası uzun metraj film yarışmasının kazananları ise 9 Ekim’de festivalin kapanış ve ödül töreninde belli olacak.