Filenin Sultanları yarı finale yükseldi

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın çeyrek finalinde Çin’i 3-2 mağlup etti. Filenin Sultanları bu sonuçla tarihimizde ilk kez yarı finale yükseldi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde Türkiye, Çin ile karşılaştı. Filenin Sultanları karşılaşmaya Cansu Özbay, Hande Baladın, Melisa Vargas, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt ve Kaptan Eda Erdem ilk altısıyla başlarken liberoda Gizem Örge yer aldı.

Filenin Sultanları ilk sete kötü bir başlangıç yaptı. Setin ortalarına doğru rakibi Çin’i yakalayan Türkiye ilk seti 25-23 kaybetti. İkinci sette oyunu dengeleyen A Milli Kadın Voleybol Takımımız setin başından sonuna kadar etkili oynadı ve seti 25-21 kazandı. Böylece setlerde durum 1-1 oldu.


Karşılaşmanın üçüncü setine de iyi başlayan Filenin Sultanları üstünlüğünü set boyunca sürdürdü ve nefes kesen seti 26-24 kazanarak durumu 2-1’e getirdi. Türkiye dördüncü ise çok kötü bir giriş yaptı. Türkiye maçta bir ara 9 sayı geriye düşmesine rağmen Derya Cebecioğlu ve Mediha Diken ile farkı kapattı. Filenin Sultanları geri dönüş için büyük çaba sarf etse de seti 25-21 kaybetti ve setlerde durumu 2-2’ye getirdi.

KARAR SETİ NEFESLERİ KESTİ

Karşılaşmanı karar seti ise müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Saha değişimine 8-7 öne giren Filenin Sultanları seti de 15-12 alarak maçı 3-2 kazandı. A Milli Kadın Voleybol Takımımız bu sonuçla Olimpiyat Oyunları'nda ilk yarı finale kalmayı başardı.


VARGAS DAMGA VURDU

Yarı finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımımız da takımın en skorer oyuncusu 42 sayı ile Melisa Vargas oldu. Vargas’ı 13 sayı ile Hande Baladın, 9 sayı ile Eda Erdem, 8 sayı ile Mediha Diken, 7’şer sayı ile Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş, 5 sayı ile Derya Cebecioğlu ve 4 sayı ile Elif Şahin takip etti.

RAKİBİMİZ AKŞAM BELLİ OLACAK

Filenin Sultanlarının yarı finaldeki rakibi ise İtalya-Sırbistan maçının galibi olacak. İki favori takımın karşı karşya geleceği çeyrek final karşılaşması bu akşam saat 22.00’da oynanacak.