Filenin Sultanları mağlubiyetle başladı

2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi’nde Filenin Sultanları Japonya’ya 3- 2 yenilerek turnuvaya mağlubiyetle başladı.

Antalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi ilk ayak karşılaşmalarında Türkiye Japonya karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları karşılaşmaya Cansu Özbay, Hande Baladın, Beyza Arıcı, Tuğba İvegin, Melisa Vargas, Aslı Kalaç ilk altısıyla başlarken liberoda takım kaptanı Simge yer aldı.


Filenin Sultanları ilk sete kötü bir başlangıç yaparken seti de 25-23 kaybetti. İkinci sette oyunu dengeleyen A Milli Kadın Voleybol Takımımız setin sonuna doğru yaptığı basit hatalar sonucu seti 25-21 kaybetti ve Japonya karşısında 2-0 geriye düştü.


Filenin Sultanları karşılaşmaya kötü bir başlangıç yaparken setin ortalarına doğru skoru eşitlese de ilk seti 25-23 kaybetti. İkinci sette oyunu dengeleyen ve öne geçen A Milli Kadın Voleybol Takımımız setin sonuna doğru yaptığı basit hatalar sonucu seti 25-21 kaybetti ve Japonya karşısında 2-0 geriye düştü.


Karşılaşmanın üçüncü setine iyi başlayan Filenin Sultanları üstünlüğünü set boyunca sürdürdü ve seti 25-23 kazanarak durumu 2-1’e getirdi. Türkiye dördüncü sette de müthiş oyunu sürdürdü ve seti 25-20 kazanarak setlerde durumu 2-2’ye getirdi.

Karşılaşmanı final setini 15-11 kaybeden Filenin Sultanları karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrılarak turnuvaya mağlubiyetle başladı.