Filenin Sultanları Hollanda’yı mağlup etti

2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi Antalya Etabı ikinci maçında Filenin Sultanları Hollanda’yı 3-1 mağlup etti.

Antalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi ilk ayak karşılaşmaları üçüncü gününde Türkiye Hollanda ile karşı karşıya geldi. Turnuvadaki ilk maçında Japonya karşısında 2-0’dan geri dönmesini rağmen maçı 3-2 kaybeden Filenin Sultanları Hollanda karşısına Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Beyza Arıcı, İlkin Aydın, Melisa Vargas, Zehra Güneş ilk altısıyla başladı. Liberoda ise Japonya maçında forma giymeyen Gizem Örge yer aldı.

Filenin Sultanları karşılaşmanın ilk setine hızlı bir başlangıç yaparak ilk seti 25-14 gibi farklı bir skorla kazandı. İkinci sette de hızlı bir giriş yapan A Milli Kadın Voleybol Takımımız setin sonuna doğru yaptığı hatalar sonucu seti 25-23 kaybetti ve Hollanda skoru 1-1’e getirdi.

Karşılaşmanın üçüncü seti karşılıklı sayılarla başlarken setin ortasından ağırlığını koyan Filenin Sultanları üstünlüğünü set boyunca sürdürdü ve seti 25-23 kazanarak durumu 2-1’e getirdi.

Türkiye dördüncü sette de müthiş oyunu sürdürdü ve seti 25-18 maçı da 3-1 kazandı. Filenin Sultanları bu sonuçla Milletler Ligi Antalya Etabı’ndaki ilk galibiyetini aldı.