ÖFKELİ MÜDÜRDEN ÖĞRENCİYE ŞİDDET

Kepez’deki bir ortaokulda eğitim gören 11 yaşındaki H.A.E.‘nin ailesi, okul müdürü E.D. hakkında “darp” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Öğrencisinin boğazından tutup, yere fırlattığı iddia edilen müdürün veliye yaptığı savunma ise “pes” dedirtti.

FARUK ÇELİK, MUSTAFA KOZAK 

Kepez ilçesinde yaşayan ve Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda eğitim gören 5’inci sınıf öğrencisi H.E.A. (11) iddiaya göre okul müdürü E.D. tarafından boğazı sıkılarak darp edildi. H.E.A.’nın durumunu gören aile darp raporu alarak E.D.’den şikayetçi oldu.

OKULDA SKANDAL İDDİA

Edinilen bilgiye göre olay, geçtiğimiz günlerde H.E.A’nın basketbol etütlerine katılmak için okulda bulunduğu sırada gerçekleşti. Okulda yürütülen spor faaliyetleri kapsamında öğrenciler forma ve ayakkabı dağıtımları için okulda bulunan bir alana çağrıldı. Okul bahçesinde forma ve ayakkabı almaya giden bir grup öğrenciyle birlikte koşan H.E.A’nın karşısına okul müdürü E.D. çıktı. Müdür E.D.’nin hışımla öğrencisinin boğazından tutarak havaya kaldırdığı ve ardından yere fırlattığı iddia edildi.

“EVE AĞLAYARAK GELDİ”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan anne Fatma Avcı, oğlunun okuldan eve ağlayarak geldiğini anlattı. Anne Avcı olayı duyduğunda büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirterek, “Oğlum basketbol kursu için okuldaydı. Eve dönüşünü beklerken ağlayarak bana doğru geldiğini gördüm. Okulda yürütülen bir proje için okula getirilen forma ve ayakkabıları teslim almaya gitmişler. Müdür ise o sırada koşarak alana giden öğrenciler arasından benim oğlumu yakalamış ve boğazını sıkarak yukarı kaldırmış. Sonra da yere fırlatmış” dedi.

MÜDÜR UMURSAMADI

Oğlunun boynunda kızarıklık ve tırnak izleri gördüğünü ifade eden Anne Avcı, “Oğlumla birlikte okula geldim ve okul müdürü ile görüşmek istedim. Çocuklar sadece koşturmuşlar, küfür etmemiş ya da bir yere zarar vermemişler. Müdür ise bana ‘Elinden geleni ardına koyma, istediğini yapabilir ve istediğin yere şikayette bulunabilirsin’ dedi. Benimle konuşma gereği bile duymadı. Bu işten çok yorulduğunu söyleyerek kapıyı yüzüme kapattı. Ben de ona emekliliğini isteyebileceğini söyledim, ‘bana işimi mi öğretiyorsun’ diye tepki verdi” diye konuştu.

“MÜDÜR GÖREVDEN ALINSIN”

Anne Avcı, yaşanan durumun kendisini ve oğlunu çok üzdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

 “Bu durum nedeniyle çok üzgünüz. Oğlumu boğazından sıkıp yukarı kaldırmasına çok şaşırdım böyle bir şey asla beklemezdim. Bu müdürün okulda görev yapmasını istemiyorum. Durumu karakola bildirdim. Darp raporu aldım ve müdürden şikayetçi oldum. Bu olayı da herkesin duymasını istiyorum ve müdürün görevden alınmasını talep ediyorum”

“OKULA GİTMEYE KORKUYORUM”

11 yaşındaki H.E.A. ise olay nedeniyle hala korku içinde olduğunu anlatarak, “Okul müdürümüzün böyle bir şey yapacağını hiç düşünmezdim. Okuldan ve bana tekrar böyle bir şey yapması ihtimali yüzünden müdürümüzden çok korkuyorum. Artık okula gidemiyorum. Beni disipline verecek ya da canımı acıtacak diye endişeleniyorum” şeklinde konuştu.

OKUL MÜDÜRÜ SESSİZ KALDI
Öğrencisi H.A.E.‘yi darp ettiği iddia edilen okul müdürü E.D. ise görüşme talebimizi reddederken, iddialar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.