FETULLAH GÜLEN BYLOCK KULLANDI MI?

Sevgili okurlar, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların yakınları Tekirova’daki bir otelde bir araya geldi. 15 Temmuz Derneği'nin, geleneksel hale getirdiği '5'inci Şehit Aileleri Buluşmasına 182 şehit ailesinden 584 kişi katılmış.

Türkiye’nin 58 farklı vilayetinden 584 şehit yakınını bir araya getiren bu buluşmayla, 15 Temmuz şehit ailelerine ve şehit yakınlarına psikolojik ve sosyal destek sağlanmasını amaçlanıyormuş.

Elbette ateş düştüğü yeri yakıyor.  Bizlere düşen şehit yakınlarına ve gazilerimize destek olmaktır. Bu hepimizin ortak görevidir.

15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olayları; o dönemde adliye muhabirliği yaptığım için takip ettiğim davalardan, soruşturmalardan, hazırlanan iddianamelerden, alınan ifadelerden ve mahkemelerin verdiği kararlardan dolayı yakından biliyorum.

Bugün size belki de herkesin merak ettiği bir soruşturmayı anlatacağım…

***

Bilindiği üzere 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü gerçekleştiren bu örgütün kendi içinde haberleştiği ByLock adı verilen program vardı. Örgüt mensupları Bylock adı verilen bu kripto haberleşme programları ile birbirleriyle iletişim kuruyormuş. 

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ davalarının birinde örgüt içinde yıllarca bulunan Gizli Tanık Tuna’nın ifadesi alınmıştı. SEGBİS adı verilen canlı bağlantıyla FETÖ davasının 2’inci duruşmasında Sesi değiştirilip görüntüsü mozaiklenerek ifade veren “Gizli Tanık Tuna” örgüt üyelerinin birbirleriyle nasıl haberleştiğini hangi programları kullandığını detaylıca anlatmıştı.

Gizli Tanık Tuna ifadesinde Bu örgütün Bylock; Line, Kakao ve Tango gibi programları kullandığını anlatmıştı. Gizli tanık Tuna, 2015 yılında MİT’in Bylock programını deşifre etmesi üzerine bu programın güncellenip Turquaz programı olarak değiştirildiğini de söylemişti.

Ancak Gizli Tanık Tuna’nın iddiasına göre Bylock programını sadece özel vazife almış kişiler kullanıyormuş. Kendisine görev verilmemiş olanlar da Bylock olmazmış. Yani Bylock ve Tango’yu örgüt içinde önemli kişiler kullanıyormuş.

Hatta Gizli Tanık Tuna ifadesinde “Ben örgüt üyesi olmayan bir ByLock kullanıcısı görmedim. Kimin kullanacağına yukarıdaki imamlar karar veriyordu” diye de bir beyanda bulunmuştu.

Peki, örgüt içinde önemli kişilerin kullandığı bu şifreli haberleşme programı Bylock’u örgüt lideri Fetullah Gülen de kullanmış mıydı? Bu konuda da bir araştırma yapılmış. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının 25 Ocak 2017 tarih ve 2016/51745 sayılı talebi üzerine Fetullah Gülen’in Bylock kullanıp kullanmadığına ilişkin bir araştırma tutanağı hazırlanmış.

Antalya  Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen tutanakta,  15 Şubat 2017 tarihinde saat 14:30’da adı geçen şahıs  hakkında Bylock programı listesinde isim ve TC kimlik numarası ile yapılan sorgulamada mevcut veriler dahilinde herhangi bir veri elde edilememiştir” denildi.