Fettah Tamince MTAL’de mezuniyet heyecanı

1993 yılından beri denizcilik sektörüne nitelikli çalışanlar yetiştiren Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde mezuniyet heyecanı yaşandı.

1993 yılından beri denizcilik sektörüne nitelikli çalışanlar yetiştiren Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde mezuniyet heyecanı yaşandı. Mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini ifade eden ve birçok isme teşekkür eden Okul Müdürü Nazif Karaman şunları söyledi:

“Mezuniyet törenini gerçekleştirdik.  Bizi yalnız bırakmayan Konyaaltı Belediye Başkanı Sayın Cem Kotan'a, Antalya Bölge Liman Başkanı Sayın Alper Keceli'ye, Deniz Ticaret Odası Başkanı Yardımcısı Sayın Başer Topluışık'a Yönetim kurulu Üyesi Varol Çakır'a, DTO Müdürü Esra Güner'e, Q terminal Müdürü Emine Önal'a ve Deniz Demirel'e teşekkür ederiz.”


Okulun niteliklerinden de bahseden Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nazif Karaman, şunları söyledi: 

“Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, denizcilik sektörü için 1993 yılından beri eğitim- öğretime hizmet vermektedir. 2010 yılında Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesinde bulunan şu anki binaya taşınmıştır. Okulumuzda iki alanımız bulunmaktadır. Bunlar Denizcilik Alanı ve Gemi Yapımı alanlarıdır. Denizcilik Alanında Güverte İşletme ve Gemi Makineleri İşletme Dalları bulunmaktadır. Gemi Yapımı alanında ise Yat inşa dalında eğitim verilmektedir. Okulda 534 öğrenci eğitim görmektedir. Türkiye’deki 48 Denizcilik Lisesi içinde Eğitim teknesi ile eğitim yapan, tekne üreten ve sektördeki Gemi insanlarına eğitim hizmeti veren tek okuldur. 10. sınıftan itibaren uygulamalara katılabilen öğrenciler, harçlıklarını da eğitimleri sırasında kazanabilmektedirler. Denizci Eğitimci sayısı, ekipman ve donanımı, verdiği sertifika bakımından Türkiye’nin en başarılı okuludur.”