FETÖ YURDU KURAN KURSUNA DÖNÜŞÜYOR

Antalya’da 1 ay önce İl Müftülüğü himayesine geçirilen FETÖ'den kalan 3 katlı ve 2 bloklu metruk binanın kuran kursu ve gençlik merkezine dönüştürülmesi için çalışmalar başladı.

ZEHRA TEKECİ/İREM GÜNEYBAZ

Antalya’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kapatılan ve bimekan şahısların yuvası olduğu gerekçesiyle 1 ay önce İl Müftülüğü bünyesine verilen 3 katlı binanın kuran kursu ve gençlik merkezi olarak hizmet vermesi için temizlik çalışmaları başlatıldı.

BİNA HIRSIZLARIN MESKENİ HALİNE GELMİŞTİ

Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesi’nde bulunan metruk bina geçtiğimiz ay pencere ve kapıların çalındığı, hırsızlar tarafından mesken tutulduğu ve eşyaların tahrip edildiği iddiasıyla ilgili kurumları harekete geçirmişti.

Yapılan incelemelerin ardından, içerisindeki malzemeleri yağmalanan, zemin ve duvarları zarar gören, kapı ve pencerelerin kırıldığı çatısı ise yıkılmak üzere olan yurt binasının İl Müftülüğü bünyesine geçirildiği duyurulmuştu.

İl Müftülüğü geçtiğimiz günlerde metruk binanın yenilenmesi için ekipleri görevlendirdi.

“TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Temizlik çalışmalarının başlatıldığı yurt binasının yeniden hizmete açılması için yoğun bir çalışma sürdürülüyor.

Antalya İl Müftülüğünce yurt binası çalışmalarını takip eden Sofular Cami İmamı Metin Kayapınar, Lider Medya’ya yaptığı açıklamada ekiplerin çalışmaları titizlikle sürdürdüğünü dile getirdi.

Kayapınar, Antalya İl Müftülüğünün binayı Muratpaşa İlçe Müftülüğü çalışmaları kapsamına aldığını belirterek, “Bu bina 1 ay önce il müftülüğümüzce Muratpaşa İlçe Müftülüğümüze verildi. Biz bina üzerine yaptığımız değerlendirmenin ardından hemen çalışmalara başladık. Muratpaşa Belediye ve Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri şu an burada temizlik işlemlerini yapıyorlar” dedi.

“4-6 YAŞ KURAN KURSU VE GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAK”

 Temizliğin hemen ardından binanın yenileme çalışmalarının başlayacağını aktaran Kayapınar, “Temizlik sonrasında tadilata başlayacağız. Bu binayı 4-6 yaş kuran kursu ve gençlik merkezi olarak hizmete sunacağız. Bu merkezimizde kütüphane, çalışma alanları ve aileler için dini rehberlik bürosu da olacak” diye konuştu.