FETÖ’NÜN ANTALYA OPERASYONU BAŞLADI

FETÖ’nün darbe girişimi mi dersiniz, yoksa kalkışması mı dersiniz bilemem. Adı her ne olursa olsun yapılan başarısız bir darbe girişimidir. Bunun lamı cimi yok.  Üzerinden 8 yıla yakın bir süre geçti. Geçmişte ülkenin ele geçirilmesi için yapılan operasyonlar bugün farklı farklı kurumlara devam ediyor. Hep birlikte bunları görüyoruz, duyuyoruz, haberlere konu oluyor.

İşte buna benzer bir olay salı günü akşamı Sözcü TV’de yaşandı. İpek Özbey’in moderatörlüğünü yaptığı programa Erol Mütercimler ve gazeteci Nevzat Çiçek yorumcu olarak katıldı. Yerel seçimler ve CHP üzerine devam eden sohbet bölümünde Mütercimler öyle laflar etti öyle iddialarda bulundu ki gazetecilere taş çıkaracak cinsten!

Konuştuğu kişinin biri Türkiye’nin en uzun ikinci Dışişleri Bakanlığı görevini yapan Antalya’nın medar-ı iftiharı Mevlüt Çavuşoğlu ve halen AK Parti Milletvekili. Diğeri ise CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek. Dedim ya program yerel seçim ve CHP’den kimin hangi şehre aday yapılacağı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tutumu ve dağdaki teröristin TBMM’deki sözcüsü DEM Parti.


Bunlar günlük yaşanan siyasi tartışmalar ve konular. Programda bu istikamette ilerlerken birden Erol Mütercimler ortaya bir iddia atıyor ki sormayın. Resmen davalık bir konu! 

Mütercimler diyor ki, “Problem nerede biliyor musun? CHP'nin Antalya Başkanı Muhittin Böcek acil olarak değiştirilmek zorunda. CHP’liler eğer gidip kulak kabartırlarsa Antalya'daki seçmenin ve Antalya halkının onlara anlatacakları iki şey var. Birincisi Altın Portakal’daki mesele. Muhitin Böcek’in yüzünden iş o hallere geldi.”

Yani FETÖ’nün festivale sızma girişiminin Böcek yüzünden mi olduğunu yoksa festivali iptal ederek FETÖ’nün propagandasını engellediği için mi böyle konuşuyor belli değil!

Devam edelim Mütercimler’in ipe sapa gelmez iddiasına, “İkincisi de şimdi bu çok ciddi bir iddia. İşte bunun araştırılması şarttır. CHP kurmayları tarafından Muhittin Böcek’in burada bizim eski Dışişleri Bakanımız ve ailesi ile olan ticari işleri. Ticari işler meselesi. Bunun çok ciddi araştırılması gerekiyor. Bunlar halledilmediği sürece buradan ben sesleniyorum CHP'nin kurmaylarına. Çok zorlanacaklar Antalya'da.”

Şimdi, kendi ağzıyla söylüyor “Bu iddia” diye. Yahu Erol Mütercimler Efendi, iddia olan ve elinde hiçbir belgesi olmayan bir konu öyle ulu orta, hele hele hariciyenin başında yıllarca görev yapmış birine iftira olarak atılır mı?

Ama sen ve senin gibilerin işi zaten bu. Nasıl mı? Erol Mütercimler daha önce 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece dönemin İçişleri Bakanı olan Efkan Ala için, “Gürcistan’a kaçıyordu” diye bir iftira atmıştı.

Sonrasında Efkan Ala o iddiayı, o tarihte darbe girişimin yaşandığı gece THY’nin tarifeli uçağı ile Erzurum’dan Ankara’ya seyahat ettiğini belgelemiş ve iftirayı şamar gibi ilgilisinin suratına patlatmıştı. Mütercimler de daha sonra ÖZÜR dilemişti!

Bu örnek ‘Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur’ misali. Mütercimler’i buradan sizlere uzun uzun anlatmaya kalkarsam sayfalar yetmez. Ancak yapılan operasyonun adı belli... Bir başka deyişle Mütercimler’in söyledikleri FETÖ’nün Antalya operasyonu için düğmeye bastığının açık ve net örneğidir. Buna da şöyle bir cevap vereyim.


Çavuşoğlu’nun adını anarken bile DESTUR çekmesi gereken Mütercimler, 15 Temmuz’dan sonra Halk TV’ye çıkarak “15 Temmuz 2016, bir darbe provasıydı ve öncüydü, arkası gelecek. Çavuşesku gibi Erdoğan'ı idam edemediler ama şimdi Miloseviç gibi uluslararası mahkemelerde yargılanmasının önünü açmaya çalışacaklar” diyerek yol göstericilik yapan bir isim.

Bir başka televizyon programında da imam hatiplilere ahlaksız, sahtekar ve sapık diyecek kadar dili uzayan biri! Ha emekli bir asker ve Ergenekon sanığı. Bir de 2007 yılında Türkan Şoray ile ‘SUNA’ isimli filmin ARTİSTİ!

“Başka başka” diyenleri meraklandırmayım. Erol Mütercimler’in ne yaptığını öğrenmeniz için gazeteci-yazar Nedim Şener’in 11 Eylül 2020 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayınlanan ‘Bir sahtekarın profili’ başlıklı yazısını okumalısınız. Müthiş bir analiz yapmış.

Ayrıca, Dosya TV isimli internet sitesinde 8 Eylül 2020’de yer alan ‘Erol Mütercimler dosyasını açıyoruz. Mütercimler, FETÖ’nün THİNK TANK’ında ne işin vardı?’ başlıklı yazıya da göz atarsanız fikir dağarcığını genişletmiş olursunuz.

Verdiğim adreslerdeki yazılar Mütercimler’in ne yapmaya çalıştığının kanıtı gibi geliyor bana. İnanın önceki dönem Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun atılan iftiranın yargı önünde hesabını soracağından hiç şüphem yok.

Unutmadan. Bu iftira olayını Bakan Çavuşoğlu ile görüştüğümde, “Başkan Böcek ile en yakın ilişkim ölüm döşeğindeyken kendisine hastanede yardım etmemdir. Başka bir ilişkimde yoktur” dedi. Hani akıllarda soru işareti kalmasın diye aktarmak istedim.

Bir de bu olayın nasıl çıktığına dair bir tahminim var. Antalyalıların malumu Büyükşehir Adaylığı için Muhittin Böcek ile Ümit Uysal arasında acımasızca bir yarış var. Böcek’in ailevi sorunlarını ortaya dökenler ile böyle bir iddiayı ortaya atanlar aynı damardan besleniyor gibi geldi. Yoksa durup dururken Mütercimler’in aklına böyle bir iddia (iftira) nereden gelsin?

Lafın özü. Her daim iftiraları ile gündeme gelen Erol Mütercimler’in, Efkan Ala olayındaki gibi tekrar Sözcü TV’ye çıkıp özür dileyeceğinden emin değilim. Çünkü alışkanlık tedavisi olmayan bir konudur.