MUHTEŞEM ALANYASPOR

Bülent Korkmaz ile birlikte kimlik değiştiren Alanyaspor, Fenerbahçe'ye de geçit vermedi. Şampiyonluk adaylarından Trabzonspor ile berabere kalan, Galatasaray'ı ise mağlup eden Turuncu-Yeşilliler, Fenerbahçe'yi de 2-1 ile devirdi.

Sadık Çetin SADAK

Bülent Korkmaz'ın göreve geldiği 4. haftadan bu yana yenilgi yüzü görmeyen Alanyaspor, Fenerbahçe karşısında da serisini sürdürdü. Galatasaray ve Trabzonspor'un ardından şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe'ye de çelme takan Alanyaspor, sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı. 75. dakikada Emre Akbaba ile 1-0 öne geçen Antalya ekibi, üstünlüğünü sadece 5 dakika sürdürdü. Sarı-Lacivertliler adına Serdar Dursun sahneye çıkarken, maçın sonucunu sonradan oyuna dahil olan Efkan Bekiroğlu belirledi. 90+3. dakikada yeniden öne geçen Alanyaspor, bu sonuçla puanını 20'ye taşıdı.

KORKMAZ REKOR KIRDI

Çağdaş Atan'ın ardından göreve gelen Bülent Korkmaz, Turuncu-Yeşillilerle yenilgi yüzü görmedi. 7 maç sonunda 5 galibiyet ve 2 beraberlik alan Korkmaz, kariyer rekorunu da elde etti. Bugüne kadar 6 maçlık yenilmezlik rekorunu elinde bulunduran Korkmaz, Alanyaspor ile bu seriyi 7 karşılaşmaya çıkardı.

İLK KEZ KAZANDI

Maçın büyük bölümünde Fenerbahçe'ye karşı fazla varlık gösteremeyen Alanyaspor, son 15 dakikada ortaya koyduğu performansla 3 puana uzandı. İlk şutunda golü bulan Alanyaspor, 5 dakika sonra kalesinde golü görmesine rağmen pes etmedi. Duraklama dakikalarında 3 puana uzanan Şimşek, Kadıköy deplasmanında da ilk kez kazanmayı başardı.

4 EKSİKLE SAHAYA ÇIKTI

Turuncu-Yeşilliler, Fenerbahçe karşısında 4 futbolcusundan faydalanamadı. Antalya ekibinde sakatlıkları nedeniyle geçtiğimiz hafta oynanan Kayserispor maçı kadrosunda bulunmayan Wilson Eduardo ve Khouma Babacar ile birlikte Chidozie Awaziem, Slovenya Milli Takımı'ndan eklem ağrısı şikayetiyle dönen Miha Mevlja, Sarı-Lacivertlilere karşı formasından uzak kaldı. Transfer olduğu günden bu yana ilk 11'de yer alan Awaziem'in yerine João Novais formayı giyen isim oldu.

HAKEM ÇIKIŞI

Alanyaspor zorlu mücadele öncesinde yaptığı yazılı açıklama ile dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından Sarı-Lacivertlilerin hakem tepkisi vermesinin ardından karşılaşmanın başlamasına 2 saat kala açıklamaya imza atan Alanyaspor, "Son dönemde hakem camiası üzerine yapılan sistemli, hakemleri yok etmeye varacak şekilde kasıtlı, bilinçli açıklama ve çalışmaları endişeyle izliyoruz. Her maçtan sonra acımasızca bir hakemin düdük asmasının talep edildiği, Merkez Hakem Kurulu'nun değişmesinin istendiği, TFF yönetiminin sürekli zor durumda bırakılmak istendiğini üzülerek görüyoruz. Bu durum hakemleri etkilemekte bir sonraki maçta özellikle biz Anadolu kulüplerinin maçlarına endişe ile çıkmamıza sebebiyet vermektedir" açıklamasına imza attı.

 

10. HAFTA

Hakem: Halil Umut Meler

Fenerbahçe

Teknik Direktör: Vitor Pereira

Berke Özer    4

Nazım Sangare  4  (71' Crespo 3)

Tisserand    4

Novak    4

Szalai    5

Pelkas  4  (80' Mesut Özil)

Ferdi Kadıoğlu    5

Gustavo    5

Zajc   5 (71' Sosa 3)

Rossi  5  (71' Valencia 3)

Serdar Dursun    6

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Bülent Korkmaz

Serkan Kırıntılı    8

Milunovic    6

Fatih Aksoy    6

Juanfran    5

Borja    6

Umut Güneş    6

Efecan Karaca  6  (81' Candeias 3)

Novais  4  (74' Efkan Bekiroğlu 7)

Emre Akbaba  8  (90' Leroy Fer)

Davidson  7  (90' Oğuz Aydın)

Diedhiou    5

 

Sarı Kart: Zajc, Novak (Fenerbahçe), Novais (Alanyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 80' Serdar Dursun (Fenerbahçe), 75' Emre Akbaba, 90+3 Efkan Bekiroğlu (Alanyaspor)

 

İLK 11'LER 

Fenerbahçe: Berke, Novak, Tisserand, Szalai, Nazım, Gustavo, Zajc, Ferdi, Pelkas, Rossi, Serdar.

Alanyaspor: Serkan, Juanfran, Fatih, Milunovic, Borja, Umut, Novais, Efecan, Emre, Davidson, Diedhiou

MAÇTAN DAKİKALAR 

1. Hakem düdüğü ile maç başladı. 

7. Efecan Karaca'nın sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

10. Karşılaşmada ilk dakikalar itibariyle Fenerbahçe, rakip yarı alanda daha etkili oluyor.

12. Dimitris Pelkas'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Serdar Dursun'un yaptığı vuruşta Serkan Kırıntılı topa hakim olmayı başarıyor.

16. Famara Diedhiou'nun sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

25. Luiz Gustavo'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top Fatih Aksoy'dan geri geliyor. 

32. Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Miha Zajc, hızlı atağı kesmek için topla birlikte ilerleyen Davidson'a müdahalede bulununca hakem Halil Umut Meler tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

36. Ferdi Kadıoğlu'nun ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

38. Nazım Sangare'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında seken topa hareketlenen Ferdi Kadıoğlu'nun, arka direkte yaptığı kafa vuruşunda Diego Rossi'ye çarparak kaleye yönelen meşin yuvarlağı son anda Serkan Kırıntılı uzaklaştırmayı başarıyor.

41. Ferdi Kadıoğlu'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Nazım Sangare'nin kafa vuruşunda top kalenin yanından auta çıkıyor.

44+5 İlk yarı 0-0'lık skorla sona erdi. 

46. Hakem Halil Umut Meler ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya konuk Alanyaspor başlıyor.

50. Nazım Sangare'nin pasıyla topla buluşan Diego Rossi'nin ceza yayından yaptığı vuruşta top savunmadan geri geliyor.

58. Attila Szalai'nin ceza yayından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

70. Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Joao Novais, Miha Zajc'a eliyle müdahalede bulununca hakem Halil Umut Meler tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

71. Karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliğini Fenerbahçe gerçekleştiriyor. Miha Zajc oyundan çıkarken, Jose Sosa yerine giren isim oluyor.

71. Aynı dakikada Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Diego Rossi oyundan çıkarken, Enner Valencia yerine giren isim oluyor.

72. Fenerbahçe'de üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Nazım Sangare oyundan çıkarken, Miguel Crespo yerine giren isim oluyor.

75. GOL! Alanyaspor, Emre Akbaba'nın golü ile maçta öne geçiyor.

80. GOL! Serdar Dursun skoru 1-1'e getiren golü atıyor. 

81. Alanyaspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Efecan Karaca oyundan çıkarken, Daniel Candeias yerine giren isim oluyor.

81. Fenerbahçe'de dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dimitris Pelkas oyundan çıkarken, Mesut Özil yerine giren isim oluyor.

85. Sağ kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Filip Novak, Daniel Candeias'a müdahalede bulununca hakem Halil Umut Meler tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

87. Ferdi Kadıoğlu'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Filip Novak'ın, arka direkte yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda Serkan Kırıntılı son anda gole izin vermiyor.

89. Ferdi Kadıoğlu'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Serkan Kırıntılı'dan dönen topu önünde bulan Attila Szalai'nin, arka direkte yaptığı sert vuruşta top son anda Juanfran'a çarparak kornere gidiyor.

90+3 GOL!  Efkan Bekiroğlu, takımını öne geçiren golü atıyor. Şimdi durum 1-2! 

90+6 Maç bitti Fenerbahçe 1 - 2 Alanyaspor