FAZLA ÖZ GÜVEN

Son 4 haftada ortaya koyulan iyi futbol ve karşılığında alınan 9 puan, Antalyaspor'u ve camiayı heyecanlandırmaya yetti. Kulüp dışında daha Kayserispor maçı oynanmamışken, Trabzonspor maçının hesaplarının yapılıyor olması belki de Kırmızı-Beyazlıları etkiledi.

Henüz 5. dakikada Güray Vural ile net bir pozisyondan faydalanamayan Antalyaspor'daki aşırı öz güvenin cezası ağır kesildi. Üst üste yapılan bireysel hatalarla birlikte Kırmızı-Beyazlılar bir anda 2-0 geriye düştü. Önce Antalya derbisinin kahramanlarından olan Veysel Sarı'nın Thiam'ı kaçırması ve gelen ilk gol, sonrasında ise Poli'nin tecrübesine yakışmayacak şekilde hata yaparak penaltıya sebebiyet vermesi... Gelen 2 golle birlikte dengeler tamamen değişirken, bir hata da ev sahibi Kayserispor'dan geldi. Adeta kırmızı kart görmek için uğraş veren Gavranovic, 34. dakikada takımını 10 kişi bırakırken, bu kez dengelerin Antalyaspor lehine değişmesini sağladı.

Bu dakikadan sonra rakibine yarı sahayı geçirmeyen Antalyaspor, duraklama dakikalarıyla birlikte 20 dakikada Kayseri kalesini ablukaya aldı, ancak bir türlü aradığı golü bulamadı.

İkinci yarıya da takımlar benzer bir oyun şekliyle çıktı. Oyunu kendi yarı sahasında kabul eden bir Kayserispor ve golü düşünen Antalyaspor... 58. dakikada Kayserispor'da Kolovetsios'un da oyundan atılmasıyla birlikte Nuri Şahin, bütün hücum risklerini aldı. Ghacha ve Milosevic'in ardından Gökdeniz Bayrakdar'ı da oyuna süren Şahin, istediği hücum verimliliğine ulaşamadı. Maç boyunca tek önemli pozisyonunu da rakip takım 11 kişi iken 5. dakikada bulmuş olması aslında yaşanan arızayı en iyi özetleyen örnek olacaktır.

Yaklaşık 1 saati sadece Kayserispor yarı sahasında oynanan maçta Antalyaspor heyecan yaratacak golü bulamazken, çok kritik bir maçtan yenilgiyle ayrıldı. Bu yenilginin ağırlığını ilerleyen haftalarda daha net görebiliriz.