FAZLA BEKLENTİ İÇİNDE OLMAYIN

Daha ASRIN FELAKETİ Kahramanmaraş merkezli v e 50 bini aşkın cana mal olan DEPREMİN üzerinden şunun şurasında bir ay geçti. Çok çabuk UNUTTUK! Bunun tek nedeni yaklaşan SEÇİM. Hal böyle olunca her şey, “SEÇİM BİR YANA DEPREM ÖBÜR YANA” der gibi olduk. Seçimin derdi herkesi GERDİ.

Tabi bu s ırada ADAY ADAYLIĞI başvuru sürece tamamlandı. Cumhurbaşkanlığında yarışacak İSİM belli oldu. Milletvekili LİSTELERİ hafta sonunda YSK’ya teslim edilecek. Partilerin yayınladığı ADAY ADAYI listelerini görenler ŞOK geçirdi. Özellikle Antalya’da bunun böyle olduğu net. Mahalle maçı yapsanız daha iyi TAKIM LİSTESİ çıkartırsınız.

Listelerin DÜŞÜNDÜRÜCÜ durumu üzerine ilk ciddi açıklama İŞ DÜNYASINDAN geldi. ANSİAD ve ANTGİAD peş peşe yazılı açıklama yapıp VEKİL profili çizdi partiler için. Bana göre iş dünyası çok KAYGILI. Çünkü ADAY ADAYI listeleri, özellikle CHP ve İYİ Parti’nin listesinde KEL ALAKA türünde isimler yer alıyor. Yok yok!

Şimdi bu LİSTEYİ görüp karamsarlığa kapılan ANSİAD haklı olarak; “Bölgenin detaylarına hakim, sorunlarına kafa yoran, çözümleri için bölge dinamikleri ile birlikte çalışan bunları meclis kürsüsünde dile getirebilen milletvekili adayı olmalıdır” demiş.

Aslında ANSİAD normalde olması gerekeni istemiş. Ama bu ÖNERİ dikkate alınır mı alınmaz mı bilemem. Bildiğim tek şey PAZARLIK USULÜ ile isimlerin belirleneceğidir. Gelelim Antalya Genç İş İnsanları Derneği ANTGİAD’ın taleplerine. Onlarda, parti bazlı değil Antalya odaklı SİYASET yapacak ve LİYAKAT sahibi isimlerin MİLLEKVEKİLİ aday listelerinde yer almasını istiyor.

Genç iş insanları bir de İLETİŞİM kabiliyeti olanların tercih edilmesi dileğinde bulunmuş. Listelere bakacak olursak LİYAKAT sahibi ve İLETİŞİM KABİLİYETİ olanı bulmak ZOR.  Daha kendi aralarında TEMAYÜL yoklamasında bile ANLAŞAMAYAN aday adaylarının bırakın kendilerine, partilerine ve memlekete bir HAYRI olabilir mi?

LİYAKAT meselesine gelince. Akıllı LİYAKAT sahibi insanların SİYASETTEN uzak durduğu bir ortamda LİYAKATLI aday adayını kim bulmuşta ANTALYALILAR bulacak? Umarım iş dünyasının TALEPLERİ göz önüne alınır ve ADAM gibi listeler ortaya çıkar. Yoksa gelecek yeni dönem TBMM’de çok renkli görüntüler yaşarız bu aday adayları ile.

ÖNCE PARTİNİZE BAKIN

Dün İYİ Parti Genel Başkanı MERAL AKŞENER partisinin TBMM’deki Grup Toplantısında kürsüden HÖYKÜRÜP sağa sola MERMİ saçtığını görünce dehşete kapıldım. Bir Genel Başkan’ın ilk kez böyle KENDİNİ KAYBETTİĞİNE ve CİNNET geçirdiğine tanıklık ettim. Son günlerin en dikkat çekici siyasetçisi olma yolunda ilerliyor zaten.

Gelinen noktada MASAYI DAĞITAN, tükürdüğünü YALAYAN, ortada fail yokken VARMIŞ GİBİ senaryo yazıp İFTİRA ATAN kendisi. Peki bu MERMİ neyin nesi? Sayın AKŞENER işi yani seçimi elinden KAÇIRDIĞININ farkında ve ŞOV peşinde koymaya başlamış durumda. Ya Allah aşkına siz bunları bir kenara bırakında dönün ANTALYA’DA yaşanan TEMAYÜL YOKLAMASI rezaletine bir bakın.

Serik’te yapılan yoklamanın oyları hala ŞAİBELİ. Bir kesim sayılmasını istiyor, diğer bir kesimde İPTAL edilmesini istiyor. Serikliler buna İSYAN edip ayağa kalkmış. Sandık Başkanı Abdil Sarı, üyeler Ömer Özdemir ve Şenel Tola’nın imzaladığı tutanakta OYLAR kabul edilmiş. Hal böyle olunca da TEMAYÜL sıralaması değişmiş!

AYKUT KAYA 3319 oyla İLK sırada yer alırken, ALİ ADNAN KAYA 2929 oyla İKİNCİ, MEHMET BAŞARAN ise 2901 oyla ÜÇÜNCÜ sırada yer almış. İşler ARAPSAÇI olmuş. Sadece bu mu? AYŞEN KURT, ile AYKUT KAYA’ya İMTİYAZLI davranılmasına büyük tepki var İYİ Parti’de. Partililer, “Bunlardan çok MUSA ERTUGAN daha fazla hak ediyor. Çünkü kuruluşundan beri burada” diyor.

Evet Sayın AKŞENER. TBMM’de ŞOV yapmayı bırakıp bu işlere el atmalı. Yoksa İYİ Parti Antalya HÜSRANA uğrayacak. GELİYOR GELMEKTE OLAN.

ÇÖZÜM BULUN ARTIK

Antalya’da DENİZCİ dostum İzzet Ünlü dün bir mesaj atarak, “Dostum şu sorunla bir ilgilen” dedi. Mesajına bir baktım KRONİK bildiğimiz TRAFİK kilitlenmesi! Döşemealtı ilçesindeki bir kavşak. Hem de anayol üzerinde. Döşemealtı tarafında oturan, OSB’de çalışan işi gücü olanların GÜNLÜK derdi. Her gün 20 dakikalık MAÇ gibi.

Döşemealtı’na giden bin, gitmeyen bir pişman. Kavşakta her yön TIKALI. Kördüğüm mübarek her yer. Gitsen gidemezsin, dönsen dönemezsin. Sanırım bekleyenlerin bir düşündükleri var gibi. Arkadaş çok beklemeyin, bekletmeyin ÇÖZÜN şu kronik SORUNU! Az daha beklenirse herkes BAĞIŞIKLIK kazanacak bilesiniz.