FAYDASI YOK, ZARARI ÇOK!

Sevgili okurlar, bir süredir Antalya’nın doğa harikası falezlerinin ışıklandırılmasıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek bu iş için 10 milyon lira civarında bir harcamanın yapılacağını açıklamış. Okuyunca ‘acaba yanlış mı görüyorum’ diye tekrar baktım. ‘Acaba rakam hartası mı var’ düşüncesiyle bu konuda yayınlanan diğer haberlere de baktım. Rakam doğru…

Anlaşılan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin parası çok.  Madem paranız çok: Falezlerin ışıklandırılmasından önce, aciliyet bekleyen işlerden başlasanız iyi olmaz mı? 

Örneğin geçen sene mayıs ayında Suriyelilere korona temizliği yaptırdığınız Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı ile Yavuz Özcan Parkı’ndaki Antalya’nın Fatihi Anadolu Selçuklu Sultanı Keyhüsrev heykelinin bakımını yaptırsanız nasıl olur? 

Gidin bakın. Memlekette sanki hiç adam kalmamış gibi temizlik şirketinden temin edilen Suriyelilerin temizlediği o heykellerin halini bir görün. Bu ayıbı nasıl telafi edersiniz bilemem. Ama bu ayıbı ortadan kaldırın. Bakımını adam gibi işin ehillerine yaptırın. Sonra da anıtları o hale getirenlerden parasını tahsil edin. Yargı önünde de hesabını sorun.

Madem paranız çok; trafiği düzenleme adına iptal ettiğiniz bisiklet yollarının alternatiflerini yaptırsanız nasıl olur?  Mesel Konyaaltı’ndan Lara’ya kadar devam eden bisiklet yoluna neler oldu? Teomanpaşa Caddesi’ndeki, Milli Egemenlik Caddesi’ndeki, Atatürk Caddesi’ndeki bisiklet yollarına ne yaptınız? Bunların alternatifleri yapıldı mı? 

Mademki paranız çok;  Konyaaltı Sahilinde aylardır tuvaletler arızalı.  Bu arızalı tuvaletleri yaptırsanız nasıl olur?  Sahildeki bırakın yerli vatandaşları sahili gezmeye gelen turistler ihtiyaçlarını giderebilecekleri yer bulmak için köşe kapmaca oynuyor.

Madem çok paranız çok; kent mobilyalarının bakımlarını yaptırsanız, kırık dökük kaldırımları, cumhuriyet meydanında fıskiyeleri çalınan havuzu tekrar hizmete açsanız nasıl olur.   Örneğin Antalya’nın Cumhuriyet Meydanı’nın hemen arkasında 53’üncü sokağa bağlanan 39’uncu sokakta halen kanalizasyon yok.  Antalya’da halen arıtması olmayan yığınla yer var. Bu yerlerin pis suları yeraltı sularına karışıyor. Düden çayına zehir akıyor.   Işıklandırmadan Önce falezlerden akan zehre bir çözüm bulsak iyi olmaz mı? 

Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde parası çokmuş gibi falezleri ışıklandırma projesine 10 milyon lira harcamayı düşünürken; Konyaaltı Belediyesi ise pandemi gerekçesiyle gelirlerin azalıp, giderlerinin arttığını ileri sürüp arsa satıyor.

Geçen yıl Arapsuyu Mahallesi’ndeki 20256 adadaki 4441 metrekare büyüklüğündeki arsasını 20milyon liraya satan belediye şimdi de Hurma Mahallesindeki 12110 ada 9 parseldeki 1434 metrekare hissesini pandemi gerekçesiyle satmaya hazırlanıyormuş.

İşin tuhafı para yok diye arsa satan belediye, diğer taraftan da öğretmenler mahallesinde kiraladığı ormanlık alanı çimlendirip parka dönüştürmek için milyonlarca liralık harcama yapıyor.