FATİH PORTAKAL’I ÖZLEDİM

Yazıma attığım başlık siz değerli okurlarımı şaşırtmasın. Eksen kayması yaşadığımı filanda düşündürmesin. Vallahi de billahi de Fatih PORTAL’ı özledim.

Fatih Portakal’ın fikriyatını, düşüncesini, haber sunumunu genel olarak hiç benimsemedim. Onaylamadım. Hep eleştirdim. Eleştiri sebebim; Sunduğu on haberden bir, ikisinin doğru; sekiz dokuzunun yalan olması ve PKK’ya teşekkürlerini iletmesiydi.

Geçen yıl bu zamanlar Fatih efendinin istifa ettiğini duyunca sevinmiştim sevinmesine de;  beterin, beteri olacağını, gelenin gideni arayacağını tahmin edemedim.

Fatih Portakal’ın yerine gelen Selçuk Tepeli bir yıldır objektif haber vermediği gibi sunduğu on haberin neredeyse onu da yalan ve çarpık…

Sadece on üç eylül pazartesi günü sunduğu haberin hepsi yalandı. Çarpıktı… Size bunun üç örneğini vereceğim.

Birincisi; Hükümet dini siyasete alet ediyormuş. Tabi tabi! Yerel seçimler öncesi İstanbul da; AK parti adayı sayın Binali Yıldırım Eyüp sultan camiinde Yasin-i Şerif okuyup medya ya servis etti.

Yine sayın Binali Yıldırım her akşam otuz, kırk evde oruç açtığını söyledi.  Keza; Cumhurbaşkanımız Erdoğan’da; Her gün cuma namazı kıldı, ezandan önce oruç açtı değil mi ?

İkincisi; AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı katıldığı bir programda kendisine ağır hitamlarda bulunan iyi partili zevata dayanamadı ve hakaret etti. Bu doğru. Haber yaptınız kutlarım.

Peki, sayın Tepeli; sizin gözünüzde, sinirli bir kimsenin karşısındaki kişiye hakaret etmesi mi daha çok haber değeri taşıyor, yoksa; işe, yardıma muhtaç bir kadının SGK’sız, asgari ücretin altında çalıştırılıp, namusuna göz dikilmesi mi? 

Bahsettiğim bu hukuksuzluğu, ahlaksızlığı Erzurum CHP eski il başkanı yaptı da o yüzden soruyorum. Siz neden bu ahlaksızlığı ve hukuksuzluğu haber yapmadınız?

Üçüncüsü; Ekrana çıkardığınız emekli polis bile üç bin ek göstergeden maaş aldığını söylemesine rağmen, neden; " polisler iki bin iki yüz ek göstergeden emekli oluyor" şeklinde haber geçtiniz.  Ben de emekli polisim ve üç bin ek göstergeden emekli maaşı alıyorum. Emeklilik ek göstergemi de; Ak parti üç bine çıkardı. İnanmıyorsan gel sana emekli maaş bordromu gösteriyim.

CHP’li Edremit Belediyesinin dinimize yaptığı saldırısını, Akşener’in ecdadımız Fatih’e saldırısını, Kılıçdaroğlu’nun Çorum’u il ilan etmesini, Gölbaşı belediye başkanının CHP’li olduğunu zannetmesini neden haber yapmadınız? Nerede kaldı objektif habercilik?

Hoş! Fatihte objektif haber vermezdi ama Selçuk kadar değildi. Arada bir muhalefetin kulağını çeker ‘’ Hayrola muhalefet, hayrola! Partinizde çalışan birisine bile SGK yapmayarak, asgari ücretinde altında maaş ödeyerek mi sosyal devleti geliştireceksiniz?

Size sığınan çaresiz kadınların namusuna göz dikerek mi, özgürlük getireceksiniz?’’ şeklinde sorular sorardı. Bozuk saat misali günde bir, iki tane doğru haber geçerdi.