FATİH DOĞRUCAN ÖLÜMDEN DÖNDÜ!

Bir süredir gırtlak kanseri tedavisi gören Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan sosyal medyada hesabından yaptığı paylaşımla yardım çağrısında bulundu. Konyaaltı ilçesinde yaşanan elektrik kesintisinden dolayı mağdur olan ve elektrikle çalışan tedavi amaçlı cihazları kullanamamasından dolayı boğazındaki kanül bölgesinde kanama başlayan Doğrucan, sesini duyurmaya çalıştı.

Konyaaltı ilçesinde dün akşam saatlerinde yaşanan elektrik kesintisinden dolayı yaşadığı mağduriyeti sosyal medya hesabından paylaşan ve acil bir şekilde yetkililerden yardım talep eden gırtlak kanseri hastası Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü Bilim Tarihi ve Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan, adeta ölümle burun buruna geldi.

“TELEFON IŞIĞINDA PANSUMAN”

Sosyal medya hesabından paylaşım yaparak mağduriyetini ve çaresizliğini anlatan Doğrucan paylaşımında şu ifadelere yerdi. “21’inci yy. Türkiye’nin en önemli turizm bölgesi Antalya Konyaaltı’nda elektrikler kesik. Boğaz kanül bölgemden kan geliyor. Soğuk buhar yapmam lazım. Ama elektrik yok makine çalışsın. 1 saati geçti. Öksürükle beraber kan geliyor. Telefon ışığında pansuman. Gidip hastaneye sığınacağız.”

Bu paylaşımın üzerine muhatap elektrik dağıtım firması ise Doğrucan’a şu şekilde ‘skandal’ niteliğinde bir cevap verdi: “İyi akşamlar ben Merve, iletişim numaranızı DM yolu ile bizimle paylaşmanız durumunda şikayetiniz incelenmek üzere ilgili birimimize iletilecektir.”

“ELEKTRİK OLMAYINCA BU MAKİNE ÇALIŞMIYOR”

Yaşadığı mağduriyet sonrası acil bir şekilde çözülmesi gereken elektrik kesintisinin çözülmemesinden yakınan Doğrucan, muhatap firmanın cevabına “Eşimle şimdi görüşüldü... Ancak elektrik olmayınca bu makine çalışmıyor, bir çöp kovası kanlı peçetem oldu... Boğazımdaki kanül denen boru, elektrik geldiğinde bu hali aldı. Boyun bandı kırmızı değil krem rengi normalde... Soğuk buhar pıhtılaşmaya yardımcı” ifadeleriyle cevap verdi.

“ÇOK ACİZ HİSSEDİYORUM KENDİMİ”

Yaşanan elektrik kesintisi süresince büyük bir zorluk çeken Doğrucan adeta ölümle burun buruna geldi. Elektrik kesintisinin sona ermesinden sonra sosyal medya hesabından son durumu paylaşan Doğrucan, "Elektrikten sonra 3 dakikalık soğuk buhar sonucu kanama durdu. 1.5 saat kanadı, kanülün boyun bağı kırmızı değil krem rengiydi normalde... Bu çağın insanı olarak çok aciz hissediyorum kendimi. Boşuna elektrik kesintisi, kıyamet karmaşası yaratır dememiş Umberto ECO... Neyse toplanalım biraz en azından makalemizi yazamasak da kitap okuyalım... Wittgeinstein metodu, hala Türkçe perspektif çalışmaları için kullanılabilir... Bu eseri seviyorum, çünkü WİTT. Efendinin fark edilmemiş yönlerine neşter vurup patoloji yapıyor" şeklinde ifadeler kullandı.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ, TEŞEKKÜR ETTİ

Doğrucan yaptığı bir paylaşım ile Sağlık Bakanlığının konu hakkına devreye girdiğini duyurdu. Doğrucan, Sağlık Bakanlığının konu hakkındaki “Sağlık durumunuz ile ilgili detaylı bilgi alabilmemiz için size ulaşabileceğimiz iletişim bilgilerinizi direkt mesaj üzerinden iletebilir misiniz?”  ifadelerini içeren paylaşımını alıntılayarak, “Çok teşekkür ederim... Eşimin tel numarasını gönderdim, sesim olmadığı için...” paylaşımını yaptı.

AKŞENER’İN DANIŞMANLIĞINI YAPTI

Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü Bilim Tarihi ve Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Mehmet Fatih Doğrucan’ın bir dönem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanlığını yaptığı ve ardından istifa ederek görevinden ayrıldığı biliniyor. Öte yandan Doğrucan, halen ulusal bir kanalda devam eden Destan isimli dizinin tarih danışmanlığını yapıyor.