FARK YARATAN OKUL

Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi online süreçte fark yaratmaya devam ediyor. Kepez’de projeler konusunda önemli farkındalık yaratan ve her koşulda projelerine devam eden okul e-twinning okulu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. e-twinning faaliyetleri yürütmekte olan okul, 2. yılında iki Avrupa, üç ulusal kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir.

e-twinning iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirip paylaşmak amacıyla kurulan Avrupa’daki okulların bir araya gelip ulusal ve uluslararası olarak işbirlikçi projeler yürüttükleri en büyük öğretmen ağıdır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan e-twinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı olan Erasmus + ‘a entegre edilmiştir. Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi, yaratıcılık ve yenilikçilik, eleştirel düşünme ve problem çözme, iletişim ve işbirliği, medya, bilgi ve iletişim teknolojileri okuryazarlığı, girişimcilik, sosyal ve kültürel beceriler, üretkenlik, sorumluluk ve liderlik becerileri ve yetkinlikleri olarak özetlenen 21. yüzyıl becerilerini öz imkanları ile harmanlayan bir okul olma yolunda ilerliyor.

OKULUN AMACI

Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi’nin amacı şunlardır: “Edebiyat ve sosyal bilimler alanında nitelikli insan gücü yetiştirmeyi, sanatı anlayan hisseden estetik birikim oluşturan öğrencilerle iz bırakmayı, fiziksel/sportif aktivitelerle hareketi felsefi bir yaklaşım haline getiren sağlıklı bireyler olarak hayata yön vermeyi, bilişim temelli akıllı alt yapı olanakları ile eğitim öğretimi hayatın merkezine oturtarak aktif öğrenmeyi, atölye çalışmaları ile yapan yaşayan, üreten bir okul olmayı amaçlar.”

HABER MERKEZİ