FARIOLI GİDİNCE TUTUNAMADI

Hatayspor hezimetinin ardından Teknik Direktör Çağdaş Atan ile yollarını ayıran Alanyaspor'da dikkat çeken bir detay göze çarptı. Geçen sezona Çağdaş Atan'ın yardımcısı olarak göreve başlayan Francesco Farioli'nin Karagümrük ile anlaşmasının ardından Turuncu-Yeşilliler, 14 maçta tam 28 puan kaybetti.

Altay'a 4-1 mağlup olduktan sonra Hatayspor'a da 5-0 yenilen Alanyaspor'da Teknik Direktör Çağdaş Atan dönemi sona ererken, Turuncu-Yeşillilerde düşüşün başladığı tarih dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezonun başında teknik patronluğa gelen Çağdaş Atan, Sassuolo'dan transfer edilen Francesco Farioli ile birlikte iyi bir ikili olarak Turuncu-Yeşillilerle sezonun ilk devresinde başarılı bir çizgi yakaladı. İlk yarıyı 34 puanla 5. basamakta tamamlayan Alanyaspor, lider Beşiktaş'ın 10 puan gerisinde zirve takibini gerçekleştirdi. 29. hafta itibariyle de puan durumundaki yerini koruyan ve 49 puana ulaşan Antalya ekibi, Mart ayından itibaren büyük bir düşüş yaşadı.

1.68 PUAN ORTALAMASI

İtalyan teknik adam, 21 Mart 2021 tarihinde Fatih Karagümrük'ün teknik patronu olurken, Alanyaspor kariyerini, Çağdaş Atan'ın yardımcısı olarak 1.68 puan ortalamasıyla tamamladı. Farioli'nin görevden ayrılmasının ardından çıkılan ilk mücadeleden yenik ayrılan Alanyaspor'da düşüş de o tarih itibariyle başladı.

MAÇ BAŞINA 1 PUAN

Farioli'nin görevden ayrılmasının ardından geçen sezon 11, bu sezon da 3 maça çıkan Alanyaspor, galip gelmekte zorlandı. Çıkılan 14 maçta sadece 4 galibiyet alan Turuncu-Yeşilliler, 8 yenilgi ve 2 beraberlik gördü. Farioli'nin görev yaptığı dönemde 1.68'lik puan ortalaması yakalanırken, İtalyan teknik adamdan sonra bu rakam 1'de kaldı.