Falezlerde Cliff Diving fırtınası

Adrenalin dolu atlayışlara sahne olan Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, Antalya etabı başladı. Etkinlikte 24 sporcu metrelerce yükseklikten atlayarak izleyenlerin nefesini kesti.

Sporcuların yüksekliğe meydan okuduğu Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi 15 yıl aradan sonra Türkiye’ye döndü. Sezonun 7’inci durağı 2009 yılında da etkinliğin ev sahipliğini üstlenen Antalya oldu. Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde falezlerde gerçekleştirilen etkinlikte birbirinden başarılı 12 kadın 12 erkek sporcu 64 milyon yıllık falezlerin üzerinden 21 ve 27 metre yüksekliğe kurulan parkurlardan kendilerini serin sulara bıraktı.


ATLAYIŞLAR NEFES KESTİ
İzleyenlerin yüreklerini ağızlara getiren etkinliğin Antalya etabı benzersiz atlayışlara sahne oldu. Cliff Diving’in bu yıl düzenlediği yarışmada ilk kez bir Türk sporcu da boy gösterdi. 10 metre atlayış alanında Türkiye rekortmeni olan Kıvanç Gür, Antalya etabına konuk oldu. Gür, aynı zamanda etabın wilcard sporcularından da biri oldu.


BÜYÜK FİNAL BUGÜN
Puan toplama atlayışları ile başlayan etkinlik 29 Eylül Pazar günü (yarın) gerçekleştirilecek eleme yarışları ile sona erecek. Final yarışlarının Antalya etabında yüksek puan toplayan sporculara da ödül verilecek.  Etkinliğin bir sonraki ayağı ise 10 Kasım tarihinde Sidney’de gerçekleşecek.