FALEZLER SEÇİME KURBAN EDİLİYOR

Herkes seçim telaşına düşünce ASLAN YÜREKLİ TİLKİLER de fırsatı kaçırmadı. Dünyanın göz bebeği, 5 milyon yılda oluşan FALEZLER talan edilmeye başlandı. Son düzlükte hız kazandı.

Antalya'nın eşsiz güzellikteki falezlerinde kaçak yapılar veya plansız inşaatlarla adeta yok edilmek için yarışılıyor. Tabi tüm bürokrasi ve yerel idareler seçim telaşına düşünce bu işin fırsatçıları hiç vakit kaybetmemişe benziyor.

Kimisi ihale ile aldığı plajı, kimisi de otelinin plajını genişletme adına canım falezleri betona boğuyor. Tabi kaçak yapı yapanlar da işin cabası. Tutturan tutturabildiği ölçüde talan ediyor.


Delik deşik edilen FALEZLER öyle sıradan bir yer değil. 2020 yılında ‘Muratpaşa-Konyaaltı Falezleri Doğal Sit’ alanı ‘Muratpaşa-Konyaaltı Falezleri Nitelikli Doğal Koruma Alanı (NDKA)’ olarak tescili yapılan bir bölge.

Hani hep “Buraya çivi bile çakamazsın kardeş” dediğimiz yer. Ama kazın ayağı öyle değilmiş. O yasak sadece kâğıt üzerinde imiş. Bırakın BETON dökmeyi kamuya ait olan alanlar bile anayasaya aykırı olmasına aldırış edilmeden özel mülkiyetmiş gibi hunharca kullanılıyor, katlediliyor.

Dünyanın en güzel şehri olan Antalya’ya ayrı bir güzellik katan FALEZLERDE yapılan; kazı, inşaat, kırma, delme, çivi çakma, bina yapma, platform kurma, düzleştirme, delme işlemleri doğal dokuları tahrip ediyor, onarılmaz hasarlar veriyor.

Bu konuda 12 Şubat’ta FALEZLER üzerinde yaşanan katliamı LİDER GAZETE’de ‘SAHİPSİZ FALEZLER DELİK DEŞİK OLDU’ haberi ile gündeme getirdik. Sonunda o inşaat kaçak olduğu ve izinsiz olduğu için mühürlendi.


Acaba örnek teşkil eder mi dedik ama hak getire! Bu kez Antalya’nın ünlü oteli AKRA BARUT’tan buna benzer bir katliam fotoğrafı geldi bana. Çevreci dostlar göndermiş.

Hoş bu otelin eskiden FALEZLER üzerinde İZİNLİ PLAJI vardı. Tabi yeni sezona hazırlanan bu otelimiz seçim rehavetini fırsat bilmiş olmalı ki, hem plajı büyütmeye, beton zemini genişletmeye ihtiyaç duymuş. Hani turizm olmazsa olmazımız da doğa olmadan da turizm olmaz canım. Öyle değil mi?

Bunun adı nedir biliyor musunuz? Ben söyleyeyim. Bindiğin dalı kesmek, doğayı göz göre göre katletmek! Dahaları da eklenebilir. Hani imam cemaat meselesini dönmüş bu iş. Koskoca oteller zinciri bunu yaparsa diğerleri neler yapmaz ki?


Ey millet, ey bürokrasi, ey işi gücü bırakıp seçime dallanan siyasiler, yerel yönetimler! Yahu gözünüzün önünde doğa katlediliyor ama siz ÜÇ MAYMUNU oynuyorsunuz. Sonra da “Geleceğe yaşanabilir doğa bırakmak istiyoruz” naraları atıyorsunuz. Artık kimse yutmuyor bunu.

Gelin buraları adı kim olursa olsun, hangi üne sahip olurlarsa olsunlar KURBAN ETTİRMEYELİM! Ne dersiniz?

-----------------------

İŞİ İYİCE AZITTILAR

Geçen hafta ‘PROFESYONEL SÖMÜRÜCÜLER’ başlığıyla ramazan ayında pıtrak gibi çoğalan dilencileri kaleme almıştım. Ne yalan söyleyeyim sanki suya yazmışım gibi.

Ne caddelerde, ne halkın yoğun olduğu bölgelerde ne de kavşaklarda hiçbir önlem alınmamış. Çünkü bu memlekette bütün zabıta teşkilatı SEÇİM UYKUSUNA dalmış. Hal böyle olunca bu sömürücü takım işi azıtmış.

Dün bir ahbabım -ki kendisi de bu dilencilerden muzdarip- 3-5 kare fotoğraf gönderdi. Aman Allah’ım! Bunlar harbi tam profesyonel olmuşlar ve işi çok önemli noktalara taşımışlar.

Sözde ayağında büyük yaralar olan ve yürüyemez halde olan (ambulans gelince koşar adım kalkıp yer değiştiren) duygu sömürücüsü tezgahı bir hastane bahçesine kurmuş.


Hem de hangi hastane biliyor musunuz? Şehrin tam göbeğindeki Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin poliklinik giriş kapısının önü. Düşünün bir hastane girişinde eli ayağı yara görüntüsü verilmiş bir dilenciyi.

İnanın bakıp görenin yüreği sızlasa bir türlü, sızlamasa iki türlü; psikolojisinin bozulması ise an meselesi. Ya o sömürücüyü gören çocukların halini düşünün bir de.

Hadi zabıta rehavete kapıldı uykuya daldı. Ya hastanenin gelene geçene çemkiren o güvenlik personeli ne iş yapar kardeşim? Biri de çıkıp engel olmaz mı bu tiplere!

Tabi balık baştan kokuyor ya. Hastanenin içi pislik yuvası olmuş, yönetim buna bile sessiz kalırken hastane bahçesinde olup bitenler kimin umurunda olur ki?

Neyse bu seçim biter, rehaveti geçer, kurt kışı geçir amma yediği ayazı unutmaz. Ben hiç unutmam. Sonuna kadar takibe devam ederim. Demedi demeyin.