FAHRİ ÖZDEMİR’DEN ‘BANKNOT’ TEPKİSİ

Diyanet Sen’in din görevlilerine her üye yapan kişi için 30 TL vereceği iddiası üzerine açıklama yapan Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir, “Din görevlilerinin iradesini satın alabilecek bir banknot, o banknotu basacak bir darphane yoktur” dedi.

Konu hakkında açıklama yaparak hiçbir sendikanın din görevlisine fiyat biçemeyeceğinin altını çizen, Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir, “Din görevlisinin itibarı, onuru ve saygınlığı para ile ölçülemez” diye konuştu.

Özdemir açıklamasının devamında, “Yeryüzünde din görevlilerinin saygınlığını, izzet ve itibarını satın alabilecek tedavülde olan bir banknot yoktur, asla olamaz, hiç bir darphane de din görevlisinin iradesini satın alacak bir banknot basamaz. Bütün servetinizi satsanız bir tane din görevlisinin izzet, itibar, onur ve saygınlığını asla satın alamazsınız. Hiç kimsenin gücü de buna yetmez. Yetkili sendika Diyanet-Sen'in din görevlilerine her üye yapan kişi için 30 TL vereceğiz demesi, bu konu ile ilgili yönetim kurulu kararı alması sendikacılığın ayağa düşürülmesinin açık bir göstergesi, aynı zamanda utanç vesikasıdır. Diyanet personelinin izzet, itibar ve saygınlığı Diyanet Birlik-Sen'in kırmızı çizgisidir.  Herkes haddini bilmelidir. Hiç kimse din görevlilerine fiyat biçemez” dedi.

Diyanet Birlik-Sen olarak asla böyle çirkin, bayağı, yüz kızartıcı işlerle üye yapma, üye devşirme işlerine asla tevessül etmeyeceklerinin de altını çizen Özdemir, sözlerini şöyle noktaladı:

“Alnımızın akıyla, bilgimiz, ilgimiz ve cesaretimizle ilkeli, ahlaklı, hiç kimsenin emeğini çalmadan, üyelerimizin hakkını da gasp ettirmeden omurgalı sendikacılık yapacağız.”

HABER MERKEZİ