'FABRİKA' GİBİ MESLEK LİSESİ

Finike’nin en köklü liselerinden olan Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni bölümler ve alanlar ile hem ilçeye, hem de bölgenin gücüne güç katmaya devam ediyor. Üç yıl önce ilçeye kazandırılan “iklimlendirme alanı”, 2021 yılı itibari ile ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşıyor.

Yeniliklere devam eden okul, 2021 yılı itibari ile “gemi yapımı alanı”, “yat inşa dalının” açılmasının onaylanmasıyla birlikte, bu alanda öğrenci alımına başlayacak. Açılan bu alanlar ile sadece Finike değil, bölge bazında denizcilik alanında kalifiye eleman eksiğinin giderilmesi amaçlanıyor.

ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Okulda ayrıca, “muhasebe ve finansman alanı” ve “bilişim teknolojileri alanı” da, yıllardır bölgenin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Okuldan mezun öğrenciler almış oldukları İş yeri açma belgesi ile kendi işyerlerini açabilecekleri gibi, alanlarının devamındaki yüksekokullara avantajlı bir şekilde devam ediyor. Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilçe ve bölgede yılların getirdiği bilgi birikimi ve tecrübe ile mesleki eğitim alanında lokomotif okul olmayı hedefliyor.