EZE EZE ELENDİK

Maçtan önce Farioli’nin dediği gibi Türkiye Kupası bizim için her zaman önemli bir yere sahiptir. Alt liglerdeyken Süper Lig takımları bu kupa sayesinde şehre gelmiş ve büyük heyecanlar yaşamıştık. Biz Süper Lig’e çıktıktan sonra da kupa da final ve yarı final oynama başarıları gösterdik. O yüzden Alanyaspor’un kültüründe Türkiye Kupası değerlidir. 


Maça ligde oynayan oyuncularımız ile başladık. Büyük değişiklik diyebileceğim sadece Hassan yerine Eduardo olmasıydı. Bu değişiklik maçın ilk 10 dakikasında bizi etkiledi çünkü maça çok iyi başladık ama gol bulamadık. Eduardo önce kaleci ile karşı karşıya kaçırdı hatta devamında kaleciyi geçti yine atamadı. Ardından ceza sahası çizgisinden vurdu, kalecinin de dokunduğu top direkten döndü. Eduardo dışında birisi şu pozisyonları bulsun derken, Yusuf ve Efecan’da karşı karşıya kaçırdılar. İlk 10 dakika da en az 3-0 olacak maçta gol olmayınca sinirler gerildi. Bir de üstüne her zaman ki sakatlığımızla duran top golü yedik ve geriye düştük. Maçın başında ileride basan, hücuma hızlı çıkan ve çok güzel ara pasları ile defansı dağıtan takım bir anda moral ve motivasyon olarak geriye düştü. Bu düşüş anında sahaya yansıdı ve ikinci golü de kalemizde gördük. 


İlk yarı biraz şanssızlık ve biraz beceriksizlik ile geldi gibi görünen skorda hakemin de etkisi bence fazlaydı. Önemli bir karar hatası yapmasa da Galatasaraylı her oyuncu yere düştüğü anda düşüğünü çaldı ama bizim için o düdüğü bir türlü çalmadı. Fatih’in ayağına Mertens vura vura topu aşıp giderken devam ettiren hakem, beş dakika sonra Eduardo rakibe dokundu diye faul verdi ve en ufak tepkisine de anında sattı kartı çıkardı. Bu düdükler küçük işler gibi görünsede takımı inanılmaz baskılıyım ve direncini kaybettiriyor. Kaptan Efecan’ın bir pozisyonda orta saha da saçını başını yolduğu an çifte standart ile düdük çalan hakemin ilk devre performansını özetliyordu.


İkinci yarıya Fatih Fer değişikliği ile başlayarak hem dizilişi değiştiren Farioli hem de hatalar yapan ve kötü bir maç çıkaran Fatih’i dışarı aldı. Bu değişiklik ile orta saha hakimiyetini de eline alan Alanyaspor tamamen tek kale bir maç oynamaya başladı. İkinci yarı boyunca sayısız kez gole yaklaşan ekibimiz sadece tek gol bulabildi. Baskı artıyor ve ikinci gol gelecek derken Okan Hoca oyuna müdahale ederek Toreira ve Barış ile orta sahayı yeniden ele geçirdi. Özellikle ligin en iyi orta sahası olarak lanse edilen Toreira resmen takımını baskıdan kurtardı. Bir süre tek düze giden maçın son anları ise gel gite döndü. Her iki takımda gole yaklaştı ancak gol çıkmadı ve maç bitti. 


Bu arada hakem de boş durmadı ve bana göre net bir penaltımızı vermedi. Gerçekten kupa da büyük denilen bu takımlar her zaman kollanıyor ve buna herkes göz yumuyor. Sonuçta öyle ya da böyle elendik ve lige döndük. Belki de bu elenme iyi oldu bekleyip göreceğiz.