EVLAT KALBİN MEYVESİDİR

Ey İnsan! Aynanın karşısına geçip kendine hayran hayran bakıyorsun. Böyle yaparken biraz da mübarek İslam büyüklerinin hikmetli sözlerine bak. Aynaya bakarak kendine bakım yapmak yetmez, biraz da ruhunu beslersen bedenin daha bakımlı olur.

Hazırlıksız sefere çıkılmaz. Ne acıdır ki bu aziz milletin evlatları ahiret hayatına fazla değer vermez oldular, sadece dünya için yaşıyorlar. Onun için 16 rekat kıldığımız Cuma Namazının cemaatle 2 rekat farzını kılıp dua bile etmeden çıkıp gidiyorlar. Zira dünya ve ahiret hayatı hakkında sohbet dinlemekten usanılmaz.

Bazı babalar ve dedeler cimrilik yapıp kendi çocuk ve torunlarına para bile vermezler. Onlara küçük bir şey bile alsalar çocukların yüzündeki gülümseme dünyalara değişilmez. Ama gittikleri mekanda kendisine hizmet edenlere iki yüz iki yüz bahşişleri yapıştırırken cimrilik yapmazlar.

Muhakkak her ağacın bir meyvesi var, kalbin meyvesi de çocuktur. Ve muhakkak Allah-ü Teala çocuğuna merhamet etmeyene merhamet etmez. Çocuklarımız bize verilmiş dünyanın en güzel emanetidir, mucizesidir. Onları en güzel şekilde eğitip hayat yolculuğuna hazırlamamız gerekiyor.

Eve süt veren ineğe ‘sarı kızım’ denir de ‘sarı anam’ denilmez. Nasıl anneye el kaldırılmadığı gibi her gün sütünü içtiğimiz, yoğurt, peynir ve tereyağını yediğimiz ineğimize çubuk bile vurulmaz. Hayata güzel bakarsak güzel görürüz. ‘İyi insan’ her şeye güzel bakar, hayvana da insana da.

Hayvanları koruma adına bugün verilen çabalar çok güzel. Ancak aynı çaba sanki insanoğluna gösterilmiyor. Hayvan hakları konuşuluyor, hakları savunuluyor. Ancak insanlara ve hayvanlara karşı insanoğlunu kim koruyacak. Kim haklarını gözetecek onu bilemiyorum.

Önce insanımızı düşünmemiz lazım, zira kadınlarımızın yaşadıkları ortada. Daha evvel de bahsettiğim gibi işin başı eğitim. Eğitimden kastım Matematik, Fizik’ten önce “iyi insan” olmayı anlatmamız lazım çocuklarımıza. Bu eğitim ilk önce evde anne babadan başlıyor, sonra okullarımızda.

Açlıkla boğuşan insanlar hem ülkemizde hem dünyada var. Su bulamayan, hastalıkla boğuşan insanlar, çocuklar var bu dünyada. Bunlara bir çözüm üretmek tüm insanlığın borcudur. El birliği ile önce bunları çözelim, bunlara çözüm üretebilen vicdana sahip insan zaten hayvanlara bakacaktır.

GÜNÜN SÖZÜ

Kadınları her vakit evde koru. Kadının içi dışı gibi olmaz (4513). Bey sözü dürüst olmalı ve bundan caymamalı. Sözünden dönene erkek denmez (5080) Yusuf Has Hacib