EVE SIĞMAYAN ANTİKA TUTKUSU

Maddi açıdan herkesin zarara uğradığı bu süreçte, antika eşyalar satan Hasan Mavi, pandeminin etkisiyle işlerinin daha da arttığını belirterek, insanların daha çok evde kalmasıyla kendilerine yeni hobiler edindiğini vurguladı.

Antalya Valiliğin karşısında antika dükkanı olan emekli muhasebeci Hasan Mavi (53), yaklaşık 5 yıldır antika eşya satarak geçimini sürdürüyor. Bu mesleği yapmadan önce de antikaya ilgisi olduğunu dile getiren Mavi, 40 yıldır yabancı para koleksiyonu yaptığını söyledi. Yıllarca para koleksiyonu yaptığı için antika dükkanlarına aşina olduğunu vurgulayan Mavi, “Çok büyük bir koleksiyonum var. Öyle olunca hep bu tip dükkanlarda dolaşıyorduk. Emekli olduktan sonra, zihinsel yorgunluğumu atmak için bu dükkanı açtım” dedi.

“ANTİKAYA YOĞUN İLGİ VAR”

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, çalışanları ve iş yaşamını olumsuz yönde etkiledi. Antika bir ihtiyaç değil, daha çok zevk meselesi olduğu için pandemi döneminde çok etkileneceğini düşündüğünü söyleyen Mavi, “Ekonomik olarak en fazla etkilenen biz oluruz demiştik. Ama yasaklı günler dışında gelen giden vardı. Önceki senelere kıyasladığımız zaman işimiz daha da arttı. İnsanlar pandemiyle birlikte sosyal aktivelerini yapamayınca bu sefer kendi evleriyle uğraşmaya başladı” diye konuştu.

HOBİDEN KOLEKSİYONCULUĞA

“Antika eşyaların ikinci el olmasından dolayı insanların daha çok uzak duracağını düşünüyorduk ama tam tersi yönde ilgi olduğunu görmek bizi sevindirdi” diyen Mavi, “İnsanlar evde vakit geçiremeyince canı sıkılıyor, canı sıkılan insanlarda bize gelip alışveriş yapıyorlar. Herkes kendi evini güzelleştirmeye başladı ve kendilerine yeni hobiler oluşturup vakit geçiriyorlar. Ekran karşısında dizi izlemektense, pikaptan müzik dinlemek daha keyifli oluyor. Önce boş vakitleri değerlendirmek için başlanıyor daha sonra koleksiyoncu olunuyor. Bunun için zaman ayarlanmaya başlanıyor.” dedi.

BAYRAM OKUDAN