Evcil hayvanlara ‘sigorta’ kalkanı

Son dönemde gündeme gelen evcil hayvan sigortası birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. Evcil hayvanları başına olası bir kaza gelmesi durumunda tüm masrafların karşılanmasını sağlayan sigorta sistemini Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu açıkladı.

Birçok vatandaşın evini en sadık dostları evcil hayvanları ile paylaşıyor. İnsanlara karşılıksız sevgili ile bağlı olan patili dostların başına kimi zaman beklenmedik bir kaza meydana gelebiliyor. Ani gelişen durumlara karşı hazırlıklı olmak isteyen kişiler ‘Evcil hayvan sigortasına’ başvurarak hayvanlarının hayatını koruma altına alıyor.


EVCİL HAYVANLAR KORUNUYOR

Evcil hayvan sigortasının ne olduğu hakkında bilgi veren Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, “Yeni çıkan kedi köpekler için, petler için de bir sigorta sistemi var. Bu sistemde de daha çok acil durumlarda birden başımıza gelebilecek büyük operasyonlardan ve onların masraflarından korunmak için bunu bir çeşit araba kaskosuna benzetebiliriz” ifadelerini kullandı.


SİGORTA ŞİRKETİYLE ANLAŞMAK GEREKİYOR

Yüksekten düşme, trafik kazası, başka bir köpeğin saldırması gibi acil durumlarda veteriner masraflarını, operasyon ve ilaç masraflarını karşılayan bir sistem olduğunu belirten Karabayoğlu, “Sigorta yaptırmaksa oldukça kolay. Klasik sigorta sistemi bir prim ödüyorsunuz, yıllık bir prim ödüyorsunuz. Eğer o yıl içinde hayvanınızın başına bu şekilde bir kaza gelirse sigorta size masraflarını karşılıyor. Sigorta şirketlerinin buna yönelik çalışmaları var. Onlardan birine üye olmaları gerekiyor ve o primini yatırmaları gerekiyor. Bu sistemde de yine tabii anlaşmalı kliniklerden ve hastanelerden hizmet alabiliyorlar” şeklinde konuştu.