EV SAHİBEMİZ OLGA TEYZE!

“Dünya şehri olduk” diye böbürlenerek avazımız çıktığı kadar bağırdık. Havayolu ile gelen turistleri kelle kele sayıp “15 MİLYONU AŞTIK” diye açıklamalarla haberler yaptık.

Sonuçta Antalya’ya gelmek isteyen yabancıların iştahını kabarttık. Kimi zaman gelinler, kimi zaman yabancı damatlarla ilgili haberleri de bir haltmış gibi kamuoyuna duyurduk.

İyi mi ettik kötü mü ettik sorusu karşımıza çıktı. Öyle evirip bükmeden, sağa sola kıvırmadan cevap vereyim ben bu soruya, “HİÇ İYİ ETMEDİK. MEMLEKETE RESMEN İHANET ETTİK!”

Bakın gelin vereceğim rakamlara hep birlikte bir göz atalım neler olduğuna. 2020'de 94 bin 294 yabancının yaşadığı kentte, bu rakam 2021 rakamlarına göre 136 bin 946'ya ulaşmış.

Bununla kalmış mı? Hayır. 2022 itibarı ile ikamet izni verilen yerleşik yabancı komşumuzun sayısı 178 bin kişiye ulaşmış. Durmuş mu peki bu dünya kentine akın. Hayır, devam etmiş.

Türk kültürünü öğrenmeye çalışanların yabancılar hız kesmeden Türkçe kursuna gidiyor. Ülkeleri savaşta olan Rus ve Ukraynalılar yana yana Türkçe öğreniyor.

Birde evlilikler var. Yani bancı gelin ve damatlar. Konyaaltı’nda bu yıl yabancılarla 130 evlilik gerçekleştirilmiş. 46 Rus, 14 Ukraynalı kadın, 2 Rus, 4 Ukraynalı erkeğin nikahı kıyılmış.

Yabancı gelin ve damadın 22 evlilik yaptığı ilçede Rus ve Ukraynalı 3 çift hayatlarını birleştirmiş. Nüfusumuz giderek artmış.

Antalya’ya gelenlerin sayısı Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle sayısı giderek tırmanmış! 50 bin Rus,  22 bin 673 Kazakistan, 18 bin 495 Ukraynalı ve 11 bin 300 İranlı’ya geçici oturma izni verilmiş.

Dahası var. Rusya'dan İngiltere'ye, Almanya'dan Kazakistan'a, Hollanda'dan Afganistan'a, Endonezya'dan ABD'ye, Japonya'dan Malezya'ya farklı ülkeden insanlar bu kente yaşıyor.

Yabancı nüfusun en az 55 bin 726'sını erkeklerin oluşturması ise ayrı bir dikkat çekici nokta. 130 ülkeden 20 bin 872 sigortalı çalışanın bulunması Antalya’nın farklı bir yüzünü gösteriyor.

Antalya’da 2015-2022 arasında 46 bin 663 konut veya işyeri yabancılara satılmış! Sadece geçen ay 14 bin 656 konut satıyı yabancılara yapılmış. Sonuçta ev sahibi profili değişmiş.

Böyle olunca eve sahibi HACI MEHMET AMCA’DAN ev sahibi OLGA TEYZE’YE doğru bir geçiş olmuş. Nasıl mı? Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDER) Başkanı Özgür Erbaş’ın açıklamasına göre, yabancılar aldıkları konutları günlük veya aylık kira vermeye başlamış.

Hoppala yavrum ev sahibi OLGA TEYZE geldi! HACI MEHMET AMCA’nın pabucu dama atıldı yani. Hem de kiralar öyle bir yükselmiş ki sormayın gitsin. Üzüm üzüme baka baka kararır misali OLGA TEYZE’yi örnek alan Türk ev sahipleri de kiraları artırmış.

Burada asıl mesele kira meselesi değil. Asıl mesele, Türkiye’nin kaybı. GÜVENLİK SORUNU! Gelen insanlar bilinmiyor, DENETİM YOK, vergi kaybı çok. Kayıt kuyudat hiç yok.

Bakın rakamlar ortada. Bir kez daha söylüyorum. Ben ırkçı falan değilim amma lakin bu MİSAFİRLİK olayı abartıldı. MİSAFİRLİĞİN KISA OLANI MAKBULDÜR. Aksi zarar verir.

Bir başka tehlike daha kapımızda. Özellikle Alanya ve Konyaaltı için. Bu iki ilçede yerleşik yabancı sayısı giderek artıyor. Kimse Aksi ve Gündoğmuş veya Elmalı’ya gitmiyor.

Tehlike büyük. Yakın bir gelecekte bu iki ilçede bu yabancılar yani dünya kentinde ağırladığımız yabancı komşular BİZ KENDİ BAŞKANIMIZI SEÇECEĞİZ derse şaşırmam.

Ben rakamları ile GELİYOR GELMEKTE OLAN tehlikeyi ortaya koydum. Gereği devlet ricalini kalmıştır. Benim görevim sadece yazıp uyarmaktır. Bilmem anlatabildim mi?

BU İŞE ÇÖZÜM LAZIM

Antalya’da hafta sonunda yanan karavanı gündeme getirdiğimde yaşanacak bilecek facialara dikkat çekmiştim. Ali Atmaca adında bir okurum bana bir fotoğraf gönderdi, evinin önünden.

Fotoğrafa şöyle bir baktım, “Ya benimle dalgamı geçiyorsunuz, tur otobüsü sefer sırası bekliyor park etmiş şoförü ve muavini de dinleniyor” diye kendi kendime konuştum.

Bu düşüncemi okurum ile paylaşınca onun anlattıkları ile gözlerim faltaşı gibi açıldı. O masum görünen otobüs bir KARAVAN imiş! Yanlış duymadınız KARAVAN OTOBÜS!

Hep Konyaaltı’nda görmeye ve parklarda yer kalmadığı için sokak aralarına evlerinin önlerine park edilen KARAVAN bu kez eski Lara yoluna Falez-2 Parkı önüne park edilmiş.

Kimde var böyle 5 yıldızlı deniz manzaralı daire? Var diyenler 20 milyondan kapı açar, kira verenler ise 25-30 bin liradan söz eder. Oh be ne ala memleket vallahi. Her şey bedava.

Denetim yok, kural yok, nizam yok, kim kime dumduma. Şehir şehir değil, dünya kenti diye övündüğümüz Antalya Hindistan’a dönmüş. Herkes kafasına göre takılıyor.

Yahu arkadaş, bakın bu iş çığırından çıkmış durumda. Bu olayın kaçak gecekondu yapmaktan ne farkı kaldı. Sonuçta ikamet ediyor yaşamlarını sürdürüyor insanlar bu araçlarda.

Maazallah daha kötü olaylar yaşanabilir. Bugün yangın yarın başka bir tehlike. Her yetkilinin gözü önünde burunun dibinde. Öyle görmedik falan diyemezsiniz.

Çıkında bir önlem alın şu işe, bu saçmalığa bir son verin artık.