EV HAYALİ KURANLARA MÜJDE!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, faizsiz konut ve otomobil satış alanında saadet zinciri şeklinde faaliyet gösteren 34 firmanın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu denetimine girdiğini belirterek, “Tüketicilerimizin yatırımlarını güvence altına alınacak karar çıkmıştır” dedi

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tüketicilerin lehine gelişen bir kararla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yıllarca şikayet ve mağduriyetlerin yaşandığı ev ve otomobil hayali kuran tüketicilerin sesinin duyulduğunu belirten Gündüz, “alınan kararla adeta büyük finans felaketine “dur” denilmiştir” diye konuştu.

GÜNDÜZ: TEHLİKENİN BOYUTUNU ANLATMIŞTIK

Gündüz, Tüketiciler Birliği Antalya Şube olarak 4 yıldan bu yana yaklaşan tehlikenin boyutunu anlattık. 2017’ye kadar sadece 2 firmanın faaliyet yürüttüğü Tasarrufa Dayalı Finans sektörü, son üç yılda 34 firmaya yükseldi. Firmaların Türkiye genelinde 760 şubesi bulunuyor. Yeni bir Titan faciasının yaklaştığını, önlem alınmaz ise çok tüketicinin canın yanacağını her platformda söyledik. Saadet zinciri veya Piramit türü ticari işlemler genelde kayıt ve kontrol altında olmadığı için birçok tüketici maddi ve manevi zarar görmüştür.  Bunun en son örneği Çiftlik Bank, hatırlanacağı gibi Titan ve sözde İranlı işadamlarının bu yöndeki organizasyonlarını gösterebiliriz” diye konuştu.

“PARANIZ DEVLET GÜVENCESİNDE”

Başkan Gündüz olağanüstü şikayetler aldıklarını belirttiği açıklamasında, artık tüketicilerin haklarının en iyi şekilde korunacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Geçte olsa 4 yıl sonra güvence altına alınması bizi sevindirdi. Çünkü 4 yıl içerisinde 2 firmadan 34 firmaya çıkması tehlikenin de boyutunu göstermektedir. Olağanüstü şikayetler aldık. Şikayetlerin bir kısmı teslimatın geciktirildiği, organizasyon ücretlerinin iade edilmediğiyle ilgili. Yani buradaki şikayetler sözleşmeden kaynaklanan durumdan ortaya çıkıyor. Sistemde bulunan 373 bin tüketicimizin kalpleri müsterih olarak herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmayacaklarını, ayrılmak istedikleri takdirde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) vasıtasıyla hak ve menfaatlerinin en iyi şekilde korunacağını ifade etmek istiyorum. Sisteme girmek ihtiyari, sistemden çıkmanın da kişinin kendi talebi doğrultusunda olabilmesi hala devam ediyor. Sisteme gelen kişi 3 ay, 1 yıl hatta 3 yıl sonra da çıkma ihtiyacı olduğu takdirde sistemden çıkabilir. Paranız bankadaki veya sigorta şirketinde olduğu gibi devlet güvencesinde olacaktır.”

Fatma ARSLAN