Euro 2024 müjdesi

Antalyaspor’un geçtiğimiz sezon başında Lechia Gdansk’tan transfer ettiği Jakub Kaluzinski, geçirdiği başarılı dönemin ardından müjde gibi bir çağrı aldı.

 Polonya Ümit Milli Takımı’nın kadrosunda yer alan 21 yaşındaki futbolcu, Almanya’da düzenlenecek Euro 2024 öncesinde A Milli Takım’dan davet aldı. Atlanta forması diyen Bartosz Slisz’in yaşadığı sakatlık sebebiyle kadroda değişikliğe giden Teknik Direktör Michal Probierz, genç futbolcuyu Ukrayna ve Türkiye ile oynanacak hazırlık maçları öncesinde kampa davet etti.

ANTALYA’DA İZLEDİ

Jakub Kaluzinski’nin yanı sıra geçtiğimiz sezon Antalyaspor forması giyen Adam Buksa’nın da yer aldığo Polonya Milli Takımı’nda Teknik Direktör Michal Probierz, her iki futbolcuyu da Antalya’da canlı olarak izledi. Şubat ayında Antalya’ya gelen Probierz, hem Adam Buksa hem de Jakub Kaluzinski için geçer not verdiği basında yer almıştı. 

35 MAÇTA SÜRE ALDI

Antalyaspor’un sezon başında 300 bin Euro yetiştirme bedeliyle transfer ettiği genç futbolcu, Süper Lig ve Türkiye Kupası2nda 35 maçta Kırmızı-Beyazlı formayı giydi. Süper Lig’de 31 maça çıkan Kaluzinski, 2 kez asist yaparak skor katkısı verdi.