EURO – DOLAR EŞİTLİĞİ! 20 YIL SONRA BİR İLK

Doların, yatırımcılar tarafından 'güvenli liman' olarak görülmesiyle önemli para birimleri karşısında güçlenmesi sürüyor. Euro’da da değer kaybı sürerken, dolar ile başa baş seviyeye geldi. EuroDolar paritesi 1,0002 seviyesine kadar geriledi. Bu durum daha önce 20 yıl önce gerçekleşmişti.

ABD para birimi doların, dünyada güçlenmesini sürdürmesiyle, Euro da değer kaybını sürdürüyor. EuroDolar paritesi, haftanın ikinci günündeki işlemlerde 1,0002 seviyesine kadar gerileyerek; geçtiğimiz 20 yılın en düşük seviyesini gördü. Bu durum piyasa aktörleri tarafından 1 doların 1 Euro’ya eşitlendiği olarak kabul edilirken; bu durum daha önce Aralık 2002 tarihinde yaşanmıştı. EuroDolar paritesi saat 11:06 itibarıyla yüzde 0,32 oranında düşüşle 1,0004 seviyesinde hareket ediyor.

Euro’da görülen bu değer kaybında Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz artırımlarında daha sakin davranabileceği beklentisi de etkili oluyor. ECB’nin temmuz ayı toplantısında 11 yıl sonra ilk faiz artırımını gerçekleştirmesi bekleniyor. ECB temmuz ayı politika faiz kararını 21 Temmuz’da Türkiye saati ise 15.15’te açıklayacak.

HABER MERKEZİ