“ETÇİ” GELDİ VATANDAŞ

Hani derler ya, gözler kalbin aynasıdır. Bilakis, asıl vicdanın organıdır... Kulaklarda yardım eder ona... Dil ise, eşlik eder... Ya gördüklerini görmeseydi ve söylemek zor gelir o zaman.

Karanlık kapıların ardındaki kirli anlaşmaların tanığıdır eller, istese de istemese de, iste o zaman beyin çaresiz kalır tüm bu olup bitene. Kalp ağlar, sessizce içine akıtır gözyaşlarını...

Tam iki yıl oldu. Muhittin Böcek’ten elle tutulur bir proje, hizmet görmedik... Sözde kasap dükkânı açmak dışında... Büyükşehir Belediyesi'nin son zamanlardaki en önemli faaliyetlerinden biri de et satmak (!)  

Seçimde söz vermişti; 19 ilçenin tamamına et satış yeri, sözde mağazalar zinciri açacaktı. Muhittin Böcek öyle demişti... Öyle mi oldu? Bakalım…

3-4 yere kasap dükkânını zor açtı. Yanlış anlamayın, belediyenin bütçesi milyarlar, eski para ile katrilyonlar... Antalya halkı mağaza beklerken, tır ve dorse ile tanıştı.

Dorseye yüklenen teçhizat, aletlerle, O ilçe senin, bu ilçe benim, yağmur çamur, pandemi denmeden yollara düşüldü... Dorselere etler yığıldı, üç dört personel, bir şoför alındı...  

Sonra bir de bakmışsın, ilçe başkanları, belediye başkanları koca koca adamlar... Bir şükür, bir dua ile karşılama seyyar et vagonunu... Sanırsın harpten çıktık, kıtlık var. Hiç de et görmedik! Et dorselerle ilçelerine geldi de yiyebildik... Bunu bir de boy boy paylaşmazlar mı? Oy gülem ben halimize....  

Görende diyecek ki... Zombi istilası oldu da, bir parça ete muhtaç kesildik... Yahu, bugün hangi markete yerel veya zincir gitseniz eti hem de en afillisinden istediğiniz bütçeye göre alabilirsiniz. Üstelik bazı yerlerde belediyenin sattığı fiyattan daha ucuz... Tertemiz sağlıklı mühürlü hijyenik koşullarda üstelik iade garantisiyle aldığınız et...  

Büyükşehir kalkmış, tırın içinde mutfak ve tuvalet şartlarını nasıl sağladığı bile belli olmadan bu şartlarda ‘’Bakteri’’ üretmesi en mümkün olan gıda ürününü,  ‘’SEYYARA’’ düşürüyor.

Bakın size bir şey söyleyeyim...  

BELEDİYE EMİR VE YASAKLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ MADDE 19-GIDA MADDELERİ İLE İLGİLİ UYULACAK ŞARTLAR BÖLÜMÜ...  

Z- maddesi : ‘’Her ne suret ile olursa olsun seyyar kasaplık yapmak yasaktır. Büyük parça etlerin dükkânların dışarısına asılarak parçalanması ve teşhir edilmesi yasaktır. ’’  

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Yahu, kânuna uymuyorsun. Uymadığın halde bari masrafları çıkartsaydın. Çalıştırdığın şoförün ve 4 çalışanın yevmiyesi, tırın günlük amortismanı, mazot bunlar hep masraf...  Bu tır seyyar satıcılığı, kaç kilo et satıp da masrafı çıkaracak?

Her gün 500 kg et satsa ne olacak? Söz verdiniz halde bir kasap dükkanı bile açamadınız… Vatandaş, Korkuteli, Elmalı, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş'ta kasap yok mu ki bu tır ilçesine gelsin diye bir hafta bekleyecek?

Hal böyleyken, sizler seyyar satıcılığa soyunmuşken neden yıllarca ev geçindirebilmek için zor şartlarda seyyar iş yapan vatandaşlarımıza zulüm yaşattınız? Yaşatıyorsunuz?

Büyükşehir Belediyesi, seyyar et satacak ama vatandaş simit bile satsa suç olacak... Kör, sağır taklidi yapsanız da, gerçekleri görmezden gelseniz de yaptığınız meydanda! Ve bu vicdani sorumluluğun yükünün altından kalmayacaksınız.  

Her geçen gün bir yenisi ekleniyor skandallara. Bizzat Muhittin Böcek’e oy verenler ile görüştüğümüzde, “Ah Menderes Türel Başkan, senin kıymetini bilemedik ama şimdi bin kat daha fazla anladık’’ diyorlar.  

Kalın Sağlıcakla...