3. ETAP SABIRVAY!

AK Partili Menderes Türel döneminde yapılan “vagon” ihalesini, koltuğa oturduktan sonra iptal eden CHP’li Muhittin Böcek, seçimden sonra yapılan yeni ihalenin de yetişmemesinden dolayı hüsrana uğradı. 25 Ekim’de devreye giren 3. Etap Raylı Sistem projesi, yolcu taşıyacak vagon olmadığı için, fiyaskoyla sonuçlandı. Eski Başkan Menderes Türel dönemini mumla arayan Antalyalı vatandaşlar, CHP’li Muhittin Böcek’in halkın yaşamını kolaylaştırıcı tek bir hizmetinin dahi olmadığından dem vurarak, adeta isyan etti.

Varsak - Müze arasındaki büyük bir kısmı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı Menderes Türel döneminde tamamlanan 3. Etap Raylı Sistem projesi 25 Ekim tarihinde devreye girdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi önceki dönemde yapılan vagon ihalesini iptal edip, seçimden yaklaşık bir yıl sonra tekrar ihaleye çıkınca 3. Etap Raylı Sistem devreye girmesine rağmen yeni vagonlar devreye girmedi. Vagonların devreye girmemesinden yetersiz vagon sayısıyla faaliyete başlayan 3. Etap Raylı Sistem projesi kentteki diğer güzergahlarda da sıkıntılar çıkmasına sebebiyet verdi. Bu sebepten dolayı istasyonlarda izdiham ve yoğunluk oluşurken, yeni açılan 3. Etap dahil tüm hatlarda sıkışıklık, zaman kaybı ve konfordan uzak ulaşım sağlanıyor.

ÖNCEKİ İHALE İPTAL EDİLDİ

CHP’li Muhittin Böcek yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi göreve gelir gelmez vagon alımı için Menderes Türel döneminde yapılan ihaleyi iptal etti. 3. Etap Raylı Sistem için yeni vagon alımı ihalesini 19 Mart 2020 tarihinde, yani 31 Mart Yerel Seçimleri’nden bir yıl sonra yapınca raylı sistem devreye girmesine rağmen vagonlar yetişmedi.

BEKLEME SÜRESİ 20-25 DAKİKA

3.Etap Raylı Sistem projesinde Menderes Türel dönemlerinde tamamlanan 1. ve 2. Etap raylı sistemler için alınan 32 adet vagonlardan yeni hatta kaydırma yapıldı. Bu durumda bazı hatlarda hem yoğunluk hem de 5-6 dakika olan duraklarda bekleme süreleri 20 ila 25 dakikalara kadar yükseldi. Toplam ihale bedeli 210 milyon TL olan yeni ihale ile vagonların Ekim 2022'de teslim alınması bekleniyor.

YAPIM SÜRELERİ ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ

Menderes Türel geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile Başkan Böcek’i 3. Etap Tramvay Hattı Projesi'nin yapım süreleri üzerinden eleştirmişti. 3. Etap Tramvay Hattı Projesi'ni konu edinen paylaşımda, kendi döneminde başlanan tramvay hattı inşa projesindeki verilerle Başkan Böcek dönemindeki verileri karşılaştırdı. Türel, Varsak ile Otogar arasındaki 15 kilometrelik, 22 duraktan oluşan tramvay hattını 9 aylık bir süre içinde bitirdiklerine işaret etti. Türel, Otogar ile Müze arasındaki 6 kilometrelik 7 duraktan oluşan hattın ise Böcek’in göreve başlamasından 30 ayda (2 yıl 6) bitirilebildiğini vurguladı.