Et fiyatında son durum

Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazalarında satılan koyun, kuzu ve toklu etinde yüzde 25’e varan indirim yapıldığını açıkladı.

ESK’dan yapılan açıklamada, vatandaşların uygun fiyata kuzu eti tüketmesi için koyun, kuzu ve toklu etinde indirim yapıldığı belirtildi. Maliyetler dikkate alınarak belirlenen fiyattan üreticilerden alınacak küçükbaş hayvanların uygun fiyatlarla mağazalarda satılacağı ifade edilirken, koyun, kuzu, toklu etindeki yüzde 25'e varan indirimli satışların başladığı bildirildi.

FİYATLAR DÜŞTÜ

Kampanyaya göre gövde kuzunun kilosu 129.75 liradan yüzde 25 indirimle 98 liraya, kuzu pirzola 181.50 liradan 137 liraya, kuzu gerdan ise 114.50 liradan 86 liraya düştü.

“KASAPLARA YANSIMAYACAKTIR”

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı konuya ilişkin Lider Medya’ya özel değerlendirmelerde bulundu. Yardımcı açıklamasında, Et ve Süt Kurumu’nun açıklamasının kasaplara ve diğer satıcılara bir etkisinin olmayacağını söyledi. Yardımcı, “Et ve Süt Kurumu mağazaları normalde de diğer satıcılardan uygun satış yapıyor. Bakanlık her yıl Kurban Bayramı’ndan sonra bu tarz indirimlere gidiyor. Kurbanın ardından besicilere destek olmak amacıyla alınan kuzu ve koyun gibi hayvanlar kazanca çevriliyor. Bu durum bizim kasaplarımıza yansımayacaktır” diye konuştu.

“ET VE SÜT KURUMU İLE FİYATLARIMIZ ÇOK YAKIN”

Kasaplardaki et satış fiyatlarının da diğer tüketim ürünlerine göre uygun olduğunu ifade eden Yardımcı, ”Bizim kasaplarımız da etleri oldukça uygun fiyata satıyor. Fiyatlarımız Et ve Süt Kurumu fiyatlarıyla çok farklı değil. Bizde kuzu budu 150, kol 130 ve gerdan 110 liraya satılıyor. Fiyatlar birbirine çok yakın. Kurumlar arasında 5 ila 10 lira arasında fark bile olsa bu bizim kira, elektrik ve su gibi giderlerimizin olmasından kaynaklanıyor” dedi.