ENSAF DESTEK BEKLİYOR

Antalya Şoförler Taksiciler Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Niyazi Özçelik, “şoför esnafı destek istiyor” diye devlete çağrı yapıyor.

Velhasıl devlet taksi başına 1000 TL destek veriyor. Hem de 3 ay boyunca taksi başına 3000 TL alacaklar. İlk ödemeleri yapıldı bile. Ama sayın başkan beğenmemiş...

Olabilir beğenmeye bilir başkan ama hiç destek verilmeyen yüz binlerce esnaf var. Onlara ayıp olmuyor mu? Başkan Niyazi Özçelik çıktı bir açıklama yaptı. Mevcut desteklemelerin şoför esnafının yaralarını tamamen sarmadığını belirten Başkan Özçelik, esnafın ayakta kalması için daha fazla desteklemeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Eyvallah başkanım, devlet elinden geleni yapmış, yapıyor da... Siz başkan olarak şoför esnafı için ne yapıyorsun, ziyaret yapmaktan başka... Esnaf odasına esnafın evi olarak bakarsak, aile önce aile fertlerine yardım eder onun elinden tutar kalkındırır.

Şoför esnaf odası bunu neden yapmıyor? Kendiniz esnaftan para toplamaya devam ediyorsunuz ve kasalarını doluyor. Ne güzel dünya öyle değil mi başkanım?

Şimdi diyecekler ki; “Ortada kânun var bizim yapacak bir şeyimiz yok. Sığınacakları en kolay yol bu... Biz esnaf adına zam yapmadık” gibi ipe sapa gelmez açıklama yapacaklar...

Siz çıkıp da devlete söylediniz de devlet kânun veya kararname ile çözeriz mi demedi? Siz devlete müracaat ettiniz mi? Antalya’da en fazla üyesi olan bildiğim kadarıyla 5 binin üzerinde Şoför Odası Başkanı Niyazi Özçelik ben beklerdim ki, “Biz bir buçuk milyon civarında toplanan bu seneki aidatları almıyoruz. Biz esnaf odası olarak şu pandemi döneminde elde ettiğimiz geliri istemiyoruz. Biz esnafın yanındayız dediniz mi? Hayır

Burada diğer iş kolları otobüs odası, taksiciler, bakkallar vs. tüm odalarda borcu olanların borcu silinmelidir. Siz esnafın başkanı değil misiniz?

Önce esnafa el atın ve kendi gelirlerinizi kendi yükünüzü esnaftan çekin önce... Esnaf olarak şimdiye kadar ilk önce sizin bunu yapmanız gerekmez miydi? Ne dersiniz sevgili okurlarım?

Kalın sağlıcakla...